Søndag ettermiddag ble et Byåsen-lag med flust av seniorerfaring slått 2-1 i en nervepirrende fotballkamp på Coop Arena.

En mann for de store anledninger

Det unge verdalslaget slet med å komme skikkelig oppi motstanderne i første omgang, og mistet ofte ballen fort igjen etter å ha vunnet den. Men etter pause tok Verdal kommandoen, og spilte seg en rekke ganger fint fremover i angrep. Likevel var det et langskudd som ga laget ledelsen. Aleksander Valbekmo skjøt hardt, litt skrått fra høyresiden fra utenfor 16-meteren, og Byåsen-keeperen fikk bare fingertuppene på ballen uten å hindre at den gikk i mål.

– Det var utrolig godt å score igjen. Det har jeg ikke gjort siden Norway Cup i fjor, stråler målscoreren etter kampen.

Han forteller at laget bestemte seg i pausen for å ta mer tak i kampen.

– Det gjorde vi også, og det er sterkt. Vi møter et lag med mye tredjedivisjonserfaring, sier Valbekmo.

Mckellar ba om en kamp til

Verdal hadde også med seg de tre som spiller en del A-lagsfotball for Verdal, Horenus Taddese, Deyzin Abdulla og Elias Mckellar. Sistnevnte måtte imidlertid gå ut tidlig i kampen. Han ble skadet i A-lagets 3-0-seier mot Steinkjer lørdag, men prøvde seg i juniorkampen siden han hadde så ekstremt lyst til å være med.

– Jeg kjente tidlig at det ikke gikk noe særlig. Jeg var ikke mye til nytte der ute, sier Mckellar, som med tungt hjerte måtte kaste inn håndkleet. Fra tribuneplass oppildnet han medspillerne og ga dem klar beskjed om å vinne.

– Jeg skal ha en kamp til i NM, ropte han til medspillerne et stykke ut i andre omgang.

– Ja, og jeg sa til Deyzin at hvis han ikke sørget for at det ble seier, så ville det bli oppgjør etter kampen, smiler Mckellar.

Selv om han er fast inventar på A-laget når han er skadefri, legger han ikke skjul på at han elsker miljøet i juniorlaget også.

– Det er en fantastisk gjeng, som jeg veldig gjerne vil oppleve mer sammen med. Jeg er dessverre for gammel til å bli med på Norway Cup-laget i år, så da må vi i hvert fall komme lengst mulig i NM.

Drama på slutten

Verdal økte til 2-0 da Mahamed Abdirahman Mahamed fikk ballen rundt 16-metersstreken, dro av en motspiller og skjøt ballen mellom beina på keeper og i mål.

– Det var beregning, gliser han i garderoben til jubel fra lagkompisene, uten at han krever å bli trodd på det.

– Vi er en fabelaktig gjeng, som selv om vi ikke alltid er det beste laget alltid gir ett hundre prosent. Vi visste at vi møtte et veldig godt lag i dag, men treneren sa til oss før kampen at vi hadde muligheten hvis vi gjorde vårt beste og mentaliteten var god, sier Mahamed.

Byåsen fikk etter hvert en redusering til 1-2, og hadde sågar ballen i nettet en gang til da det ble dømt offside. På slutten trykket de på for en utlikning, men verdalsjuniorene holdt hodet kaldt og ridde det hele av med en liten dose italiensk kynisme i overtidsminuttene.

Begeistret trener

Trener Olav Erik Kvaal var stolt av guttenes innsats.

– All ære til dem. Det er stort sett førsteårsjuniorer vi stiller med, sier Kvaal.

Han medgir at det ble i overkant spennende på slutten, desto bedre var det å holde ledelsen helt inn.

– De siste fem minuttene er helt pyton. Det så mye adrenalin, og da gjelder det å holde hodet kaldt. Jeg manet også spillerne til å beholde positiviteten, og ikke henge seg opp i dommeravgjørelser. Det klarte de, sier treneren.

Han trekker frem det unge stopperparet litt ekstra mot mer roboste og erfarne Byåsen-angripere, og er imponert over hvordan guttespillerne Jamal Hassan og Odin Almås, som kom innpå tok nivået i en så «stor» og dramatisk kamp.

– Vi er slett ikke dårlige i første omgang, men andreomgangen står det virkelig respekt av, fastslår Olav Erik Kvaal.

Vil ha tur med hotell

Laget drømmer nå mest om tur til Molde i neste runde.

– Men så lenge det blir hotellovernatting er vi fornøyd, sier kampens første målscorer Aleksander Valbekmo.

– Hotell skal bli. Det blir hotell om vi møter Steinkjer eller Ranheim også, lover en oppglødd trener Olav Erik Kvaal overfor guttene fra døråpningen til en feststemt og tettpakket garderobe, hvor gratulerende kompiser til seiersguttene står i kø for å komme inn.

Kampfakta

Verdal - Byåsen 2-1 (0-0)

NM junior, 2. ordinære runde, Coop Arena

Cirka 100 tilskuere

Mål: 1-0 (64. min) Aleksander Valbekmo, 2-0 (74. min) Mahamed Abdirahman Mahamed, 2-1 (83. min)

Dommer: Tormod Daling, Inderøy

Verdal: Mads Jørgen Sende, Horenus Taddese, Deyzin Abdulla, Jassem Hazzan Almanea, Sebastian Valbekmo, Aleksander Valbekmo, Mahamed Abdirahman Mahamed, Mahad Bashir Mohammed, Marcus Roel Diesen, Alexander Rahmning, Elias Mckellar, Jamal Hassan, Odin Almås, Oscar Olsen.