Leksdals herrelag i fotball, som for tiden befinner seg i sjettedivisjon, møtte Kolvereid 2 til vårsesongens siste kamp søndag. Oppgjøret ble spilt på Leksdal stadion, og endte til slutt med 1-2-tap for hjemmelaget. Leksdals ene mål ble satt inn av Roy Aasheim. Søndagens tap betyr at Leksdal ender vårsesongen på femteplass blant avdelingens ni lag.

Laget show

Men det er kanskje ikke resultatet denne kampen vil huskes best for, uansett. Fem-seks av Leksdals supportere fyrte nemlig opp 10 røde bluss i starten av andre omgang, og skapte slik en atmosfære man sjelden har sett der oppe. Dette var annonsert på forhånd, og hele 55 stykk tok turen til Leksdal stadion denne søndagen. Ifølge leksdalspiller Børge Stiklestad - som bestilte blussene - er det publikumsrekord for leksdalsherrene.

– Vi ble vel enig om å prøve å lage litt show til denne kampen, og trekke litt tilskuere hit. Jeg tror det var artig for dem som kom, sier Stiklestad.

Han betalte omtrent halvparten av de 1400 kronene det kostet å ordne med blussene - noe han mener det absolutt var verdt. Uheldigvis ga ikke blussene uttelling på banen, for da de ble fyrt opp sto det 1-1 mellom lagene.

– Det skulle bikket motsatt veg ja. Akkurat det var litt kjedelig, sier Stiklestad.

Måtte stanse kampen

Røyken fra blussen var faktisk så kraftig at hele banen ble røyklagt, og dermed måtte dommer Yngve Sakshaug stanse kampen i 1-2 minutter.

– Hele banen var full av røyk, og ingen så noe som helst, forteller Stiklestad og ler.

– God stemning likevel, eller?

– Jada. Dommeren bare flira han også, svarer Stiklestad.

På Norsk Supporteralliansens hjemmeside heter det i utgangspunktet at man må søke om lov til å bruke pyrotekniske materiale til bruk på indre bane og tribune.

– Har dere egentlig lov til å bruke bluss?

– Det er jeg litt usikker på. Det må vel kanskje søkes eller noe viss det skal være lov. Jeg tror det er sånn høyere opp i systemet, i hvert fall. Men vi går sats på at det er godkjent i 6. divisjon. Vi har ikke hørt noe annet enda, svarer Stiklestad.

Brannvesenet reagerer

Men det må nok søkes om bruk i sjettedivisjon også. Det forsikrer Tor Reidar Wigen i Innherred brann og redning ettertrykkelig.

– Det er jo søknadsplikt på slikt, og det skal kun benyttes av kvalifisert personell. Vi har ikke fått noen søknad så vidt jeg vet, sier han til Innherred.

– Nå vet jeg ikke hvordan det er med terreng og hvilken type pyro som ble brukt, men det er nok ikke veldig lurt når det er såpass tørt. Vi hadde tross alt tre utrykninger bare på nyttårsaften på grunn av raketter - og da var det langt fra så tørt som nå.

– Vil dette få noen konsekvenser for Leksdal?

– Ikke fra vår side. Det er eventuelt politiet som gir ut bøter for slikt, svarer Wigen.

– Det som er mest interessant for vår del er hvor man har kjøpt dette. Det er en bransje med veldig strenge krav, og vi vil gjerne se om noen har brutt noen av forutsetningene, sier Wigen, før han kommer med en siste oppfordring til leksdalingene:

– Jeg regner med de nå i ettertid forholder seg til reglene.