Førstelaget til Markabygda IL har deltatt i løpefesten siden starten i 1988. Med gul og svart singlet og startnummer 108 har de vært et fast innslag i alle år.

Barn og mosjonister

I år har de meldt på et breddelag med startnummer 61, og påskriften på ryggen av den nye t-skjorta: «Du e go – på lag 2».

– Målet med å melde på et breddelag var å få med enda flere løpere. Noen syntes kanskje det var litt skummelt å løpe for første laget. Vi tenker litt folkehelseperspektiv med et nytt lag bestående av barn og voksne som ikke nødvendigvis er topptrent, sier leder i Markabygda IL, Kenneth Skjerve.

På andrelaget er de nå 35 løpere og på førstelaget har de per dags dato 19 løpere på blokka.

Mål om topp 15 i klubbklassen

– Vi er strålende fornøyd med oppslutningen. Over 50 løpere i ei bygd med 3-400 innbyggere må være bra. Den yngste løperen er min datter Mia som snart blir 11 år og den eldste er for lengst pensjonist, forteller Skjerve.

Målet for førstelaget er topp 15 i klubbklassen. Gjennomsnittstida per kilometer i fjor var på sterke 4,04 min.

– Det er et stramt tidsskjema på førstelaget. I år står det vel 3,57. Vi har et par lokomotiv som holder et bra tempo på sine etapper. For andrelaget er målet å komme i mål og ha det mest mulig artig på veien.

206 påmeldte lag

I år er det påmeldt totalt 206 lag på stafetten som går over fire dager, onsdag til lørdag, fra Östersund til Trondheim. En distanse på cirka 34 mil. Etappene varierer fra 4 til 12 kilometer.

– Det som er gledelig i år er at vi aldri har hatt så mange norske lag påmeldt. Det er 152 lag fra Norge og vi opplever en tilsvarende nedgang av antall lag fra Sverige, så totalt er vi på samme nivå som tidligere år, sier styreleder i St. Olavsloppet, Øystein Lunnan.

– I tillegg til andrelaget til Markabygda, har vi to nye éndagerslag fra Verdal: Et familielag og et lag med ansatte ved Verdal videregående skole, legger han til.

Løperne ankommer Sandvika torsdag ettermiddag og Levanger torg fredag ettermiddag. Siste etappe inn til Trondheim starter på Moan lørdag morgen. Fredag arrangeres Mini-Olav, et barneløp med start og mål på torget i Levanger.