Dette bekrefter sportssjef Andreas Holmberg, som vet bedre enn noen at det ikke er feite lønninger som frister klubbløse spillere til trehusbyen. Levanger Fotballklubb driver mer nøkternt enn de fleste andre i norsk toppfotball, men overskuddet av spillere og agenter har snudd opp-ned på situasjonen. Tidligere var det klubber som jakter spillere, i dag er det omvendt!

Blir lagt merke til

- Vi får massevis av telefoner og eposter, ja. Det er et utall av agenter der ute, de ønsker naturligvis å skaffe en klubb til spillerne de har i stallen. Nå er pågangen større enn noen gang tidligere, sier Andreas Holmberg, som ikke vi gå offentlig ut med hvilke spillere som tar kontakt.

- Er FK blitt mer attraktiv i takt med resultatene?

- Ja, det tror jeg absolutt. Vi blir lagt merke til, og mange har fått med seg at vi nå er inne blant de 20 beste klubbene i Norge. Vi har ikke tapt mer enn tre av de siste tjue 1. divisjonskampene, og er virkelig i flyten. Målet er at den gode trenden skal fortsette inn i ferien, sier sportssjefen.

Barrera vender tilbake

Trener Magnus Powell er klar på at han vil beholde spillerstallen han i dag disponerer. Ingen nye står på ønskelista, før eventuelt noen av guttene blir solgt:

- Vi er veldig komfortable med materialet vi har, og ønsker å ha den samme troppen i høst, sier suksesstreneren.

Den spanske stopperen Victor Diaz Barrera har vært ute med skade i ett år, han returnerer nyoperert fra hjemlandet med det første – og slutter seg til laget når høstsesongen starter. Like skadeforfulgte Daniel Stensland er også inkludert, men det er usikkert når hurtigtoget fra Fauske kan bli disponibel.

Kisa i storform

Ingen på Moan undervurderer vårens siste motstander på Moan. Ullensaker/Kisa tar sannsynligvis ferie over nedrykksstreken med seier over Levanger, og er et av formlagene i divisjonen. Sist helg vant Vegard Skogheims mannskap 3-0 over KFUM/Oslo – som er det eneste laget LFK har fått real juling av denne sesongen, og røk 0-5 mot dem i mai.

Levanger stiller med en ren nordtrøndersk kvintett bakerst i dag, og har ikke mindre enn sju trøndere fra avspark – selv om kaptein Per Verner Rønning blir spart. Hjemmelaget starter trolig med følgende oppstilling mot Ullensaker/Kisa i kveld: Ola Rygg, Bent Sørmo, Espen Hammer Berger, Tom Erik Nordberg, Lars Emil J. Flakk, Andreas Peterson, Vegard Voll, Adria Mateo Lopez, Benjamin Stokke, Jo Sondre Aas, Bendik Bye.

P.S.: I skrivende stund er Levanger på kvalikplass til eliteserien. Det tredje beste laget i Obosligaen skal møte det tredje svakeste i eliteserien om den siste ledige plassen – og per i dag ligger det an til et dobbelmøte mellom LFK og ingen andre enn Vålerenga…