Tyril er en 18 år gammel ponni. Formen har gjennom årene vært opp og ned for Tyril, og til tider har det vært så dårlig at det kunne stå om livet. Men Tyril er en stayer – en skikkelig tøffing.

Overrasket veterinær

- Ja, Tyril har hatt forskjellige sykdommer, fra forkjølelse og bronkitt til magesår og kolikk. Siste gangen veterinæren kom, ble spurte han overrasket om vi fortsatt hadde Tyril. Men vi har aldri hatt i tankene at ponnien skal forlate oss, så enda mer artig er det at den nå kan vinne et løp igjen, sier Liv Heimsbakk på vegne av famillien.

Comeback

Det var datter og kusk Brita som sørget for seieren på Nossum travbane søndag. Brita strålte stort etter at Tyril fikk satt på vinnerdekken, mens Tyril selv var mest interessert i å jafse i seg noen løvetannblad under vinnerseremonien som ble ledet av Miranda Hårberg.

Ekstra artig var det hele for Brita, som deltok på Nossum etter å ha hatt tre år fravær fra ponnitrav. Opplevelsen og seieren i Levanger ga mersnak, men  på grunn av aldersregler må Brita nå belage seg på å og over til familiens nordlansmerr.

25 kusker i aksjon

Tradisjonen tro er det har det altså vært arrangert sommerponnihelg på Nossum.

- Etter å ha hatt denne helga forbeholdt kusker tilhørende region nord i alle år, åpnet vi i fjor for at også ekvipasjer fra region sør kunne delta. Dette ble stor suksess, og vi fikk mange god e tilbakemeldinger både fra våre egne og fra de tilreisende. I år har vi 25 kusker og 28 ponnier med. I tillegg til nordtrønderne har deltakere kommet fra Oppdal, Hemne og Fosen, forteller Anne Mette Berg-Christiansen fra arrangørene Nossum Travpark.

Knytter kontakter

Gjennom helga har det i tillegg til konkurransene blitt god tid til sosiale aktiviteter som grilling og natursti.

- Vi har vært veldig heldig med været og folk har storkost seg. Det er veldig artig å se at de eldste kuskene har tatt vare på og engasjert seg for de yngste deltakerne, sier Berg-Christiansen.

- Under denne helga knytter vi kontakter, deler erfaringer og hjelper hverandre framover.