Storsjöcupen er over for i år, men minnene kommer nok til å sitte klistret - ikke minst for Abel Muteba, som avsluttet med å bli kåret til banens beste spiller i finalen der Verdal G16 slo AIK med 2-1.

Det etter en uke som startet ganske så i andre enden av skalaen. Vi lar ham fortelle selv:

– Fem minutter før vi skulle møte opp før den første kampen mot Namsos oppdaget jeg at jeg hadde tatt med meg to venstresko og ingen høyresko til Östersund, smiler Muteba.

Han kan glise over det nå, men der og da ble det ganske hektisk. I hui og hast fikk han lånt seg et par sko av lagkompis Einar Grønn, og dro utover til kamp.

Manglet enda mer

Men utfordringene stoppet ikke der. For fremme i Brunflo, hvor kampen skulle spilles, manglet det enda noe vesentlig.

– Jeg hadde lagt igjen røddrakten min på campingen. Vi skulle spille i rødt fordi vi møtte Namsos og de var hjemmelag. Jeg skulle starte kampen, men sa at jeg kunne stå over siden jeg ikke hadde noen drakt, sier verdalsspilleren.

Støtteapparatet trådte imidlertid entusiastisk til, og fikk først ordnet med en rød vest fra et lag fra Rissa, og et lite stykke ut i kampen kom også den rette drakten brakt fra campingen.

Etter seier 3-0 mot Namsos, 2-0 over Meldal og 4-0 over Inderøy2, ventet Brumunddal i åttedelsfinalen.

– Jeg scoret ett av målene mot Inderøy2 også, men særlig mot Brumunddal er jeg fornøyd med målet mitt. Det var en tett og jevn kamp der scoringen min var viktig, hvor Jerry Sheikh trygget det hele med 4-2 mot slutten, sier Muteba.

Måtte gå i seg selv

Mot Frösön/IFK Östersund i kvartfinalen følte han seg ikke i form, og var ikke spesielt fornøyd med egen innsats i 2-1-seieren.

– Derfor måtte jeg hente meg skikkelig opp til semifinalen. Den gikk mye bedre, vi vant 1-0 mot Orkanger og jeg spilte bra.

Så - kvelden før finalen mot AIK - var det om å gjøre å spise godt og forberede seg best mulig. Da fikk Abel Muteba også en god magefølelse som han delte med de andre og trenertrioen Roar Malmo, Ole Kristian Austad og Jørund Kokås.

– Jeg foreslo at Jerry og jeg kunne spille på topp, og så kunne vi kalle det «Black attack». Det kom til å skremme motstanderne, sa jeg, forteller Muteba.

Traff med taktikken

Som sagt, så gjort. Abel Muteba la opp til Jerry Sheikhs 1-0-scoring, og var også involvert før Fredrik Langåssve gjorde 2-0. AIK reduserte en gang, men Verdal holdt unna og vant dermed den eldste klassen i Storsjöcupen.

Muteba ble kåret til banens beste, og kronet dermed uka som startet trøblete med en fantastisk avslutning på den.

– Hva gjorde dere ellers i løpet av uka?

– Spiste mye god mat. Pizza, burger og kebab, gliser Abel Muteba.

Trene til Rosenborg-kampen

Nå blir det ferietid fremover for 2000-modellen, som kommer til å bruke mye av ferien til å leke med lærkula. For søndag 21. august kommer høstens tidlige fotballhøydepunkt med 4. rundekamp i NM mot Rosenborg på hjemmebane.

– Jeg skal trene mye frem til den kampen. Rosenborg er nok i utgangspunktet bedre enn oss, men hvis alle er på ett hundre prosent, har vi en sjanse til å slå dem, tror Muteba.

En liten strek i regningen er at en av de beste kompisene, Jamal Hassan, har flyttet til Fredrikstad, og ikke lenger blir lagkompis og treningskamerat på fritida. Men fortsatt har Abel andre å lære nye triks sammen med utenom fellestreningene, blant andre Magnus Vollan som er året yngre.

På besøk til broren

Verdal G16 skal delta i Norway Cup i år, men der blir nok ikke finalehelten fra Storsjöcupen med. Akkurat den uka fotballturneringen i Oslo finner sted skal han på besøk hos en av brødrene sine på Elverum.

– Jeg har ikke sett ham på ett år, så jeg må nesten prioritere det, sier Muteba. Han er en av åtte søsken, hvor seks har flyttet hjemmefra, mens han og en bror fortsatt bor sammen med mor og far i Verdal.

Der i byen har de bodd siden 2007, så Abel Muteba har blitt en godt innbodd verdaling med verdalsk swung på dialekten. Til høsten blir det videregående på Levanger, med media og studiespesialisering.

– Jeg trives veldig godt i Verdal på alle måter, sier Muteba, som var en snarvisitt innom Vinne sist vinter, men kom tilbake til Verdal før sesongen startet på for alvor igjen.