Touren fortsetter tirsdag til spurternes Mekka, nemlig Montpellier. En by som har hatt målgang flere ganger, som ofte har endt i massespurt.

Etappeprofilen er da også veldig flat denne gangen, så mye ligger an for et oppgjør mellom de raskeste. To fjerdekategorier tidlig på etappen betyr ingenting fra eller til.

Kan bli en vindfull dag

Utfordringen kan bli vinden, for det kommer til å blåse ganske friskt i området i dag. Vinden vil komme litt fra siden og bakfra, og det gjenstår å se om den er sterk nok og nok fra siden til at lag vil prøve å splitte feltet.

Hvis det skjer, kan etappen få en helt annen dynamikk, der lag med sammenlagtfavoritter vil være i front og om ikke kjøre hardt så være der fremme og gjøre hele etappen til en nervøs greie gjennom drøye 16 mil.

Det er dog langt fra gitt at vinden blir en utfordring så stor som man kan frykte, og da blir det fort en kjedelig dag hvor to-tre ryttere får sin dag i TV-ruta og blir kjørt inn med en mil igjen. Innspurten er relativt uproblematisk, med bittelitt stigning fra en kilometer til 500 meter før mål, men så helt flatt inn.

Kristoff på bedringens veg

Mark Cavendish har vært sliten gjennom Pyreneene, og har kanskje ikke helt det samme kicket som tidligere i touren. Marcel Kittel er den raskeste, og har tempohesten Tony Martin til å kjøre seg frem om det trengs i vinden. Andre Greipel er på sin side den som kanskje best takler fjell og holder seg sterk i større grad enn mange andre i feltet.

Alexander Kristoff har vist bedre takter utover i touren, og vil nok gjerne være med der fremme. Jeg tviler dog litt på at han rekker helt frem, men en plass blant de tre fremste bør være innen rekkevidde nå.

Sondre Holst Enger skal heller ikke glemmes. Han var i flott form den første uka, og har kanskje sin beste sjanse i dag før nye fjell vil tappe ham for krefter. Kanskje sendes han hjem av laget også, han er tross alt ung og fersk i gamet.

2007 deja vú

Bryan Coquard har jeg nevnt flere ganger tidligere. Dagens etappe kan gi et lite deja vú til 2007, da sørafrikaneren Robert Hunter vant i et redusert frontfelt etter at Astana hadde splittet feltet i vinden. Hunter ble nummer to på den fjerde etappen som Thor Hushovd vant. Hunter kom som ei kule på slutten, men manglet noen få centimeter på å passere Hushovd.

På årets fjerde etappe var det Coquard som gjorde akkurat det samme, og manglet minimalt på å passere Marcel Kittel.

Hvis historien gjentar seg i Montpellier kan kanskje franskmannen i Direct Energie gjøre som Hunter, og ta en etappeseier her.

Mitt tips: 1. Bryan Coquard, 2. Alexander Kristoff, 3. Andre Greipel

Vill outsider: Aleksey Lutsenko (hvis Astana splitter feltet og spurterne blir bak)