Bilsportutøveren fra Verdal er tilbake i sirkuset etter noen år borte fra baner og bakker, og bortsett fra en impulsdeltakelse i et løp i Holmenkollen nylig så er det nordeuropeiske mesterskapet i rallycross det han deltar på i år.

Egentlig en mellomsesong

De første to av fire runder kjøres i Latvia til helgen og neste helg, og onsdag ettermiddag pakker han bussen og kjører avgårde dit.

– Vi tar det som en ferietur, sier Aalberg, som har med seg sin bedre halvdel Martha, to små og dessuten broren som mekaniker til rallycrossrundene.

– De faste mekanikerne mine blir hjemme, men jeg satser på at ting går greit likevel. Uansett er ikke ambisjonene så store før disse løpene, sier Frode Aalberg.

– Det vil si?

– Vi får se. Det er ikke så mange deltakere i klassen min, men de som er med er gode. Egentlig er det viktigste å fullføre de to rundene uten trøbbel av noe slag. Jeg bruker årets nordeuropeiske mesterskap for å se fremover på hvilke muligheter jeg har før neste sesong, sier Aalberg.

Møter topp motstand

Den første runden i NEZ (North European Zone) Rallycross Championship går på Sport Complex 333, mens den andre finner sted på den helt nye banen Bikernieki Rallycross track. Det er samme bane som 1. og 2. oktober skal ha VM-runde i rallycross.

Som en følge av det kommer et par av Latvias aller beste rallycrossførere til den andre runden i det nordeuropeiske mesterskapet, for å prøve ut banen før VM-runden i oktober.

Både Janis Baumanis og ikke minst Reinis Nitiss blir tøffe konkurrenter for Aalberg & co. Sistnevnte ble nummer tre sammenlagt i VM i 2014, og vant VM-runden på Lånkebanen foran Petter Solberg.

Gode sponsorinntekter

Frode Aalberg gleder seg til å konkurrere mot meget tøff motstand igjen, og selv om det skulle bli vanskelig å henge med de aller beste kommer Latvia-turen til å være en opptur.

– Jeg kjører helt uten press, og villige sponsorer har betalt hele turen. Jeg er veldig fornøyd med interessen for å være med på laget om dagen. Det er faktisk mye bedre nå enn da jeg satset langt hardere og måtte bruke egne sparepenger på å være med, skryter Frode Aalberg.