Minst 84 mennesker ble drept da en fransk-tunisier kjørte en lastebil inn i den store folkemengden som feiret nasjonaldagen med å se på fyrverkeriet i Nice sent torsdag kveld.

I tillegg er mindt 49 mennesker skadet, 18 av dem kritisk.

Tour de France vil dedisere dagens etappe til ofrene, og karavanen vil kjøre stille før etappen.

Sammenlagtfavoritter og noen til

Konkurransen vil i hovedsak stå mellom sammenlagtfavorittene og noen få ryttere til som ser på muligheten for en etappeseier.

Løypa er 37,5 kilometer lang, og ikke helt flat. Den starter og avslutter med stigning.

Tom Dumoulin fortjener favorittstemplet med sin gode form og ekstreme tempoegenskaper. Chris Froome kommer nok også til å gjøre det veldig bra. Tony Martin er kjent som den aller beste temposyklisten på flatmark, men har kanskje ikke sett ut til å være i toppform i touren.

Richie Porte er en god tempokjører han også, og viste strålende form i går.

Sterk spanjol

En outsider kan være Jon Izaguirre fra Nairo Quintanas lag Movistar. Han er en bra tempokjører i kupert terreng, og i år har han flere meget sterke tempoer på samvittigheten. Han vant det spanske mesterskapet, og etappen i Sveits rundt.

Spørsmålet er om formen er like bra som for en måned siden og om han kjører for fullt med tanke på søndag og mandag når han skal hjelpe Quintana. I går gikk det i hvert fall i sneglefart da han kom inn sammen med broren Gorka, langt bak i feltet, så han har i hvert fall hvilt seg litt før dagen i dag.

Mitt tips: 1. Tom Dumoulin, 2. Chris Froome, 3. Jon Izaguirre