Touren er akkurat to tredjedeler unnagjort når rytterne er i mål i dag, i hvert fall i antall etapper. Nummer 14 av 21 er en flat greie, den siste muligheten til spurterne før sjarmøretappen.

Egentlig en mellometappe

Hadde det ikke vært for akkurat det siste, ville dagens etappe ha vært en kjempemulighet for de litt mer mediokre rytterne til å komme seg med i et brudd som hadde holdt unna. For det er mange slitne bein der ute, og selv om etappen ikke byr på de store bakkeutfordringene er den småkupert hele vegen. Lengden er dessuten hele 208,5 kilometer, noe som også er krevende på dette stadiet av en treukerstour.

Det er meldt litt mindre vind i dag enn før om dagene i området, men vinden vil nok komme en del midt i mot, noe som gjør det vanskeligere for utbryterne. Skulle det dog mot formodning bli noen flere av dem, så skal man aldri si aldri.

Holder seg sterk

La oss si det er 80 prosent sjanse for at det ender i en spurt. De siste kilometerne er i det store og hele helt uproblematiske, så i dag handler det nok aller mest om gode opptrekkstog. Andre Greipel har det beste av dem, så kanskje er det endelig turen hans til å vinne en etappe i denne utgaven av touren.

Greipel er også en rytter som tåler alle de tøffe dagene til nå bedre enn de fleste andre. Det samme gjelder for så vidt Alexander Kristoff, som har vist fin stigning i det siste, sammenliknet med resten. Både Marcel Kittel og Mark Cavendish har høyere toppfart enn de to når de er på sitt beste, så det blir et spennende oppgjør ved en eventuell spurt.

Sjansen for at det blir bruddseier er liten, men skal man peke ut noen mulige bruddryttere kan man likegodt holde på Leigh Howard, som var der fremme sammen med Artur Vichot på den meget vindfulle etappen. Da var det helt sjanseløst på grunn av tempoet i hovedfeltet.

Brudd-Howard

I dag blir det nok langt fra et sånt kjør der bak, og som nevnt noen ganger tidligere så har nå en gang tendensen vært at det litt oftere enn før holder inn på etapper man kanskje ikke hadde forventet det.

Howard var vel også tenkt som en mulig førstespurter for IAM, men den rollen har Sondre Holst Enger meget fortjent fått. Hvilke bein nordmannen sitter på i dette stadiet er ikke godt å si, men man skal ikke glemme at han er den aller yngste i feltet også.

Mitt tips: 1. André Greipel, 2. Marcel Kittel, 3. Alexander Kristoff.

Bruddoutsider: Leigh Howard