For to uker siden skrev Innherred om at Sprek Treningssenter skal starte opp på Moan i Levanger fra 1. oktober. De utfordrer dermed de to store treningssentrene Care og 3T i Levanger. Som et motsvar til denne satsingen, kontrer Boje Hoseth ved å åpne Care treningssenter i Verdal, før Sprek rekker å åpne i Levanger.

– Vi har kjøpt opp Studio 23 og overtar som leietaker i de samme lokalene. Vi stenger 1. august og åpner Care 10. september. Vi endrer fasade, renoverer lokalet, får inn flere vindu og utvider med nytt utstyr, forteller Care-gründer Hoseth.

Utfordrer Sprek

Han legger ikke skjul på at etableringen i hjembyen Verdal er et svar på den økte konkurransen i Levanger etter nyheten om at Sprek, den største aktøren i Verdal, utvider sitt tilbud til Levanger.

– Jeg tror det blir tøffere for Sprek å drive i Levanger enn det blir for Care å drive i Verdal. Vi blir i alle fall en konkurrent som Sprek må forholde seg til, sier han selvsikkert.

– Per i dag er det ingen som utfordrer Sprek på gruppetimer. Det vil endre seg med vår etablering i Verdal, legger han til.

Mål om 1000 medlemmer

I dag har Sprek 1450 medlemmer i Verdal og Care har tilsvarende antall medlemmer i Levanger. Innen utgangen av 2017 er målsettingen til Hoseth å ha 900 til 1000 medlemmer i sitt nye treningssenter i Verdal sentrum på cirka 400 kvadratmeter.

– Målet er å få opp mot 1000 medlemmer i løpet av 2017. Vi åpner i Verdal i september, men starter ikke med gruppetimer og crossfit-tilbud etter hvert. Enkelte leietakere som er der i dag, blant andre Aasen sparebank, skal ut etter hvert, og da vil vi utvide senteret, røper han.

– Vi bygger også ut i Levanger i høst med 100 kvadrat, blant annet for å få plass til en egen bordtennisavdeling.

Samtidig som han ønsker å kapre nye kunder i Verdal, er han forberedt på å miste medlemmer til blant andre Sprek i Levanger.

Tverrfaglig samarbeid

– Med etableringen av Sprek på Moan må vi nok regne med å miste en 2-300 medlemmer dit. 3T vil miste kanskje enda flere. Det er økt konkurranse i markedet og det kommer sluttbrukeren til gode. Skal vi overleve, må vi ha et godt nok tilbud og kompetanse, og det føler jeg vi har, sier Hoseth.

I Levanger eier han selv lokale i Jernbanegata 1. Han er også representert med et treningsrom han selv har utstyrt på Innherred helsehus på Røstad. En smeltedigel av helsepersonell som åpnet dørene i fjor.

– Care nyter godt av samarbeidet med leger, naprapater og manuell- og fysioterapeuter i Levanger. Det er gull verdt for Care å ha slike ambassadører for senteret. Dette er noe jeg også vurderer å få til i Verdal. Min drøm er å få til et eget helsehus i bygget vi nå skal inn i på Verdal. Det er det behov for. Lekkasjen av slike tjenester til Levanger er for stor, mener Hoseth.

12-timers arbeidsdag

Har du kapasitet og ressurser til å utvide virksomheten med nok et treningssenter?

– Jeg vet at dette blir bra og sover godt om natta, for å si det sånn. Jeg jobber fra klokka sju om morgenen og har ofte tolvtimers arbeidsdager. Jeg har syv selskap jeg driver, blant annet med fyrverkerisalg, teltutleie og magishow. Det blir mye jobb, men jeg er i en slik periode av livet akkurat nå. Kona er inneforstått med det. Og Care er mitt hjertebarn og jeg jobber nok 130 prosent stilling bare der.

– Jeg skal forresten opptre på Sommeråpent på NRK 30. juli med et trylleshow. Det gleder jeg med veldig til.

Størst på Innherred

Hoseth blir daglig leder for alle tre sentrene i Namsos, Verdal og Levanger.

– Jeg har veldig flinke driftsledere i Namsos og resepsjonsansvarlig Regina Kristina Hansen og webansvarlig Gaute Sundal i Levanger. Jeg lever etter det Petter Stordalen sier; Du må ansette folk som er flinkere enn deg selv, smiler han.

Når Care åpner i Verdal i september er målet til multikunstneren klokkeklart:

– Vi skal bli det største treningssenteret i areal og antall medlemmer på Innherred.

Frykter ikke Care

Gründer og daglig leder for Sprek, Anne Sigrid Stiklestad Christoffersen, er kjent med at Care skal etablere seg i Verdal. I likhet med sin konkurrent, ønsker hun Care velkommen til nabokommunen.

– Vi ønsker dem selvsagt velkommen. Men jeg tror ikke deres etablering vil ha bety store forandringer for vår del. Det blir ikke flere aktører i Verdal ved at de kjøper opp Studio 23 og vi har vårt eget konsept. Vi skal fortsatt være best på kompetanse, kvalitet og tilstedeværelse i Verdal.

– Mener du det er marked for to jevnstore treningssenter i Verdal slik det blir når Care etablerer seg her?

– Verdal er mindre enn Levanger og har allerede tre treningssenter. Jeg tror nok ikke det er grunnlag for stor vekst i dette markedet.

Senker ikke prisen

– Sprek har en høyere pris enn både 3T og Care. Vil dere endre prisen som en følge av deres egen etablering i Levanger og Care sin etablering i Verdal for å møte konkurransen?

– Vi vil beholde samme pris som vi har hatt i Verdal til nå, både i Levanger og Verdal. Skal vi drive med service og kvalitet, må vi det. Hvis vi skal senke prisen må vi legges oss i et annet segment og det er vi ikke interessert i, sier Stiklestad Christoffersen.