Dagens etappe er ikke veldig lang, bare 160 kilometer. Det går opp og ned hele dagen, med i alt 11 små og store topper, hvorav seks er kategoriserte. Den høyeste av dem, 1.501 meter på toppen av Grand Colombier, er en utenforkategori.

Mest sannsynlig med brudd

Den kommer etter 113 kilometer, og etter den er det masse utfor, før etappen avsluttes med en 8,4 kilometer lang stigning med 7,6 prosent i snitt, og til slutt en utforbakke og en knapp mil flatt til mål.

I og med at avslutningen er som den er, så skal det nok litt til å skape de store avstandene blant sammenlagtrytterne. Alt er mulig, men etappen peker seg først og fremst ut som en mulighet for et brudd bestående av veldig gode klatrere.

Vi må forvente at Thomas De Gendt og Rafal Majka prøver å gå med i bruddet, og sannsynligheten er stor for at de kommer til å være der fremme. Kanskje blir Daniel Navarro, som er tredjemann i klatrekonkurransen også med.

Sparte krefter i går

Normalt er det så stor kamp om å bli med i brudd på typiske bruddetapper at det ikke er helt godt å si hvem som sitter med til slutt. Det er dog så kupert allerede fra start av, at de som vil mest og har de friskeste beina nok har svært gode sjanser i dag, særlig når vi er så langt ute i touren også.

Lista på spurtetappen i går kunne tyde på at flere ryttere tok det veldig rolig på slutten, spesielt med tanke på dagen i dag. I en gruppe som kom inn 2.38 bak vinner Cavendish satt ryttere som Arnold Jeannesson, Stephen Cummings, Marcus Burghardt, Serge Pauwels, Romain Sicard, Rafal Majka, Daniel Navarro, Lars Ytting Bak, Pierre Rolland, Jesus Herrada og Tom Jelte Slagter, alle ryttere som kan tenkes å ha lyst på en bruddplass i dag.

Elsket av lagkameratene

Jeg vender blikket mot en av de som kom inn på samme tid som vinneren, litt bak i feltet. Damiano Caruso fra BMC har vært i knallform i touren, og skrytet fra lagkompisene Richie Porte og Tejay van Garderen har vært unisont.

– Caruso er virkelig sterk, og hele BMC-laget jobber veldig godt sammen, sa sistnevnte for en liten uke siden.

– Damiano Caruso har vært utrolig. Han er alltid der, han er til å stole på, han er virkelig blitt en avgjørende faktor i laget vårt. Han er bare fantastisk å ha der, sa Richie Porte.

Caruso har prøvd seg litt på noen etapper, og har latet til å ha frihet til å gjøre det, selv om BMC med de to sammenlagtrytterne kjemper om plasseringer høyt oppe.

Lagkonkurransen er en viktig del av touren, og BMC vil nok nødig gi fra seg ledelsen i den konkurransen. Movistar kommer nok til å sende ryttere avgårde i dag, og da må BMC svare på det. Da er få ryttere bedre enn Caruso til å forsvare ledelsen der.

Allsidig rytter

Caruso er fremfor alt en god klatrer, men er også en habil tempokjører. Det kan bli viktig om han sitter med mot slutten, når det typisk blir forsøk på å rykke seg fri fra bruddkameratene.

Veldig mange proffseire har det ikke blitt på Caruso i løpet av karrieren, han har vel egentlig bare en individuell i Settimana Internazionale Coppi e Bartali i 2013, men et par lagtemposeire med BMC. Han ble fjerdemann i en tett innspurt i det italienske mesterskapet på landevei i år, samme plassering som på prologen i Criterium Dauphine.

Caruso har selv gjort det bra i sammendraget ved flere anledninger, en åttendeplass i giroen i fjor og en niendeplass i vueltaen for to år siden. Men han mangler altså det helt store enkeltresultatet. Jeg gir ham en sjanse for det i dag.

Mitt tips: 1. Damiano Caruso, 2. Pierre Rolland, 3. Rafal Majka