Mandag ettermiddag startet Verdals fotballherrer på med treninger igjen, etter å ha tatt ferie på fjerdeplass i 3. divisjon for tre uker siden.

Må bruke de kommende ukene godt

Høstens første kamp spilles 6. august, mot Rørvik på bortebane, mens Ranheim2 er første motstander på hjemmebane i siste del av sesongen, mandag 15. august.

– Det var litt feriemodus over treningen i dag, men spillerne later til å ha holdt formen ganske bra vedlike de siste ukene. Nå gjelder det å bruke de tre neste ukene godt, slik at vi står bedre rustet enn våre motstandere når høstsesongen starter, sier trener Jann Rindsem.

På den første treningen etter sommerferien hadde han med tre gamle kjenninger og ett nytt ansikt i verdalsdrakta. For Emil Holum (NTNUI) og Anders Romsøy Johanssons (Vuku) vedkommende er nok treningsoppmøtet utelukkende for gjesteopptreden å regne.

Mulig comeback

Men både Sigurd Røstad Olsen (Vinne) og den greske keeperen Antonis Efthimakis (Platanias) er spillere som Jann Rindsem vurderer å hente i sommerpausen.

– Vi får se an litt på treningene fremover, og ta en prat med dem. Ingenting er avgjort ennå, sier Rindsem.

I Sigurd Røstad Olsen vet han akkurat hva han får. Midtbanespilleren var ute med skade nesten hele fjorårssesongen, men viste veldig gode takter da han var tilbake i de siste kampene.

Rindsem var veldig lysten på å ha ham med videre i verdalsdrakta, men 28-åringen valgte å signere for Vinne Toppfotball i 5. divisjon istedet.

– Det hadde rett og slett med tidsbruk og familiesituasjon å gjøre. Situasjonen er ikke så annerledes nå, men for tre måneder i første omgang så lar det seg kanskje gjøre å få det til, sier Olsen.

Vil gjerne fullføre Vinne-satsingen

Verdals siste kamp i høst spilles 22. oktober. To uker før det avslutter Vinne Toppfotball sitt seriespill, som nesten helt sikkert ender med avdelingsseier og mulighet for et opprykk gjennom sluttspillet om kretsmesterskapet.

– Det hadde vært veldig gøy å være med på opprykkskamper med Vinne. Jeg har hatt det veldig trivelig der i vår, og når jeg først valgte å bli med på satsingen i Vinne Toppfotball vil jeg nødig forlate skuta sånn uten videre, sier Olsen.

Spørsmålet er om det er mulig å få både i pose og sekk: Være med Verdal i jakten på plass i den nye regionligaen først, og så gi sitt bidrag i de avgjørende kampene for Vinne.

– Serien vinner nok Vinne veldig greit uansett, men det hadde vært artig å fullføre den ambisiøse satsingen på en plass i nye 4. divisjon, sier Sigurd Røstad Olsen.

Han håper derfor at det kan finnes en åpning i regelverket for at han kan være Vinne-spiller igjen straks seriespillet er avsluttet for de suverene serielederne i 5. divisjon.

Gresk keeper på prøve

Den andre nykomlingen på Verdal-trening mandag ettermiddag var den greske 18-åringen Antonis Efthimakis. Den 191 centimeter høye keeperen var en del av A-stallen til eliteserieklubben Platanias sist sesong, og har dessuten vært innom G16-landslagssamling i Hellas for et par år siden.

– Målet mitt er å imponere på trening slik at jeg kan få kontrakt her. Jeg har lyst til å spille førstelagsfotball, sier Efthimakis. Han snakker godt engelsk, og tror Norge kan være et fint land å fortsette karrieren.

– Jeg har noen bekjente i Bergen, så jeg vet da litt. Jeg var også inne på tanken om å reise til Tromsø for en stund siden, sier målmannen.

– Hvordan er førsteinntrykket av Verdal?

– Jeg synes det ser ut som en fin klubb med gode spillere og et bra nivå.

– Hvordan sammenliknet med fotballen i Hellas?

– I Hellas er det høyt nivå i de to øverste divisjonene, men under der er det ikke så veldig bra. Så Verdal er nok på høyde med mye av det.

– Hvor lenge blir du i Verdal nå?

– Jeg er innstilt på å vise meg frem i dagene som kommer, og får jeg kontrakt så blir jeg bare her videre fremover, sier Antonis Efthimakis.

P.S. I den siste kampen før ferien startet Verdal med åtte verdalinger, en levangsbygg, en heimdalsverdaling og den polske keeperen Maciej Raniowski, som har reist tilbake til hjemlandet. På benk hadde de fem verdalinger og reservekeeper Håkon Buhaug Folstad fra Buvik.