Bakketempo er ikke så vanlig i touren, men i dag venter altså en tempo hvor de typiske tempospesialistene som Fabian Cancellara og Tony Martin trolig ikke skriver seg inn i toppen av resultatlista.

Sammenlagtryttere best

Sannsynligvis handler alt om de beste i sammendraget, kanskje med unntak av Tom Dumoulin, som har vært i god form og klatrer bra i tillegg til å være en fantastisk tempokjører.

Etter en flat åpning på fire kilometer, stiger det hele vegen til tre kilometer før mål, hvor det flater ut og går litt nedover. Fra fire til sju kilometer er det svært bratt, godt over ti prosent på det bratteste. Det er også partier på åtte prosent (Østnesbakkene) i to av de fire siste kilometerne før toppen.

Chris Froome vinner nok dette uten uhell, og hvis ikke værforholdene gjør det til en klar fordel å starte tidligere. Lite tyder på det. Tom Dumoulin skal normalt være med i toppen, men spørsmålet er hvor mye han klarer å mobilisere. Har han ikke en tipp topp dag, kan det stoppe helt i de bratteste partiene.

Et lite Quintana-comeback?

Richie Porte har vært den nest beste klatreren bak Chris Froome i touren, og er normalt en god tempokjører også. Med mindre han også går på en smell, er han der oppe. Samtidig har han nok av ganger tidligere hatt sine ursvake dager i fjellene.

Nairo Quintana har skuffet i touren, jeg og mange med meg hadde trodd han skulle være sterkere. I går ble han regelrett frakjørt i de bratteste stigningene mot slutten. Selv klaget han på en dårlig dag, og mente formen stadig var bra.

Tidstapet ble ikke ekstremt stort, men etappen i går var jo en av etappene han snarere skulle hentet tid på de argeste konkurrentene. Jeg gir ham en mulighet i dag til å bevise at formen ikke er så dårlig som noen skal ha det til, og denne bakketempoen var han en av de mest aktuelle topplass-kandidatene til før touren startet, etter å ha trent mye på tempo for å stå godt rustet til året tour.

Mitt tips: 1. Chris Froome, 2. Nairo Quintana, 3. Richie Porte.