I fraværet av den suspenderte RBK-spilleren og verdalingen Jonas Svensson var det andre innherredsbygg som var med og bidro under lørdagens Tippeligakamp mellom Rosenborg og Haugesund på Lerkendal. Tjueto gutter og jenter i alderen 8 til 9 år fra Verdal og Levanger var nemlig maskoter for anledningen. De fikk dermed være med hver sin fotballspiller ut på gressmatta, noe 9 år gamle Jonas Pettersen fra Verdal selvsagt syntes var stas.

– Først tok vi på oss fotballklær, og så gikk vi til spillertunnelen. Der ventet vi på spillerne, og så gikk vi ut med dem, forteller han om den minneverdige dagen.

Jonas kan videre informere om at spillerne var greie, og at det var kult å få se proffene et annet sted enn på TV-skjermen.

– Hvem gikk du ut med, da?

– Det vet jeg ikke; Det var en fra bortelaget, sier Jonas.

Barna fikk også sine sekunder på direktesendt TV, da de vistes sporadisk i ca. to minutter i TV2s sending.

– Storsvært

Faren hans, Einar Andre Pettersen, var en av de foresatte som ble med barna til Trondheim og Lerkendal. Med 6-0-seier, storspill og maskottilværelse hadde delegasjonen fra Verdal og Levanger en toppdag, kan han fortelle.

– Dette var storsvært. Barna fikk holde spillerne i hånda og komme inn med dem foran nesten 17 000 tilskuere. Du kan jo tenke deg selv hvordan det føltes. Jeg hadde i hvert fall vært gira, sier Pettersen senior.

– Hva sa poden etter kampen?

– Det var bare et stort glis. Dette kommer de nok til å leve på ei stund, ja, tror Pettersen.

De unge, lovende maskotene fra Innherred fikk både medalje og caps som takk for innsatsen, i tillegg til at de fikk låne ekte Rosenborg-klær til innmarsjen. En flott lørdag, med andre ord.