Lørdag arrangerte Forbregd/Lein velforening "Våttåhaugen Opp". Antall som løp i konkurransen var ikke all verden, men små og store strømmet til Verdals beste utsiktspunkt.

Rask steinkjerungdom

Raskest av alle var Marius Landsem fra Steinkjer. Han sprang de 2,5 kilometrene fra barnehagen og opp til toppen på Våttåhaugen på 11 minutter og 3 sekunder.

- Han kunne også ha kommet inn på bedre tid, opplyste speaker Lars Børre Hallem som beskrev løpet som "styggfort".

Vinneren kommenterte det slik: - Jeg rakk ikke starten, fordi jeg holdt på å varme opp.

Men Lansdsem løp raskt inn de 10 – 15 sekundene og var suverent foran de andre i samleklassen fra 16 til – 99 år. Konkurrentene var: Stian Berg, Kristian Green, Lars Erik Kvaal og Espen Engesvik.

Bra damedeltakelse

I dameklassen (16 – 99) var Merete Haugen kjappest med tiden 13.11.  De andre i denne klassen var Marta Nossum, Marit Anita Karlsen, Monica Helden, Hanne Sund, Marit Stormo, Laila Bergsmo og Lea Engesvik.

Videre var det egen klasse for jenter og gutter fra 13 – 16 år. I gutteklassen var det en deltaker; Ezra Engesvik som løp på 16.51.

I jenteklassen kom Tale Bruheim over målstreken på tiden 12.42. De andre i jenteklassen var Ida Forbord, Agnete Skrove Arntzen, Martine Haga, Susan Lian, Frida Berg og Krista Brekken.

Under 12 år løp denne gjengen: Tommy Lian, Mats Bergsmo, Johanne Bjugan, Viljar Stuberg Bjugan, Elise Brekken og Maja Brekken.

Alle som stilte til start i den første utgaven av dette motbakkeløpet fikk en medalje med inskripsjonen "Våttåhaugen Opp".

Utvikler videre

Lars Børre Hellem har sammen med Ida Kirkholt Myhre vært initiativtakere for arrangementet.

De er strålende fornøyd med at mellom 150 og 200 personer fant veien opp til Våttåhaugen. De hadde værgudene på sin side med strålende sol, men ser uansett stort potensial i å utvikle arrangementet videre.

- Men det vi har snakket om i Velforeningen er at vi ikke skal slippe familieprofilen på dette arrangementet.  Folkehelseperspektivet er viktigst, og så krydrer vi arrangementet med noen som synger.

I forbindelse med medaljeutdelingen, ble det sangunderholdning av Emilie Hallem, Magnus Hestegrei og Ida Kirkholt Myhre.