Søndag var det duket for toppoppgjør i 3. divisjon avdeling 10 mellom Verdal og Orkla. Begge lag kjemper om å bli værende i 3. divisjon. Kun de fire øverste lagene berger plassen mens de resterende lag rykker ned når seriespillet endres neste år.

Verdal sløste med sjansene

Hjemmelaget åpnet best og hadde det meste av spillet i første omgang. Likevel var det Orkla som kunne gå til pause med ledelse 2-1. Toppskårer Rune Johnsen skåret målet for Verdal, mens gjestene putter to kjappa mål rett før pause.

– Vi har en haug med sjanser, spiller fantastisk fotball i førsteomgangen, og skulle ha ledet med en to, tre mål til pause. Vi er alene med keeper fem ganger tror jeg. I stedet er det de som skårer to ikke-sjanser. Så det blir litt antiklimaks, sa Verdal-trene Jann Rindsem etter kampen.

Lå under 1-3

I andre omgang er det motsatt. Bortelaget styrer mye av spillet rett etter hvilen og er farlig frempå ved flere anledninger. I denne perioden av kampen øker de sågar ledelsen til 1-3. Så våkner Verdal, og hvem andre enn Rune Johnsen er det som kommer snikende bak forsvaret og setter sitt andre mål for kampen.

– I andre omgang leverer vi ingen stor prestasjon. Men vi kommer tilbake, viser moral og gir ikke opp. Vi får ta med oss de gode prestasjonene og poenget vi fikk. Det førte oss opp på trygg plass, akkurat nå, konstaterer Rindsem.

Johnsens 17. og 18. mål

Keeper Håkon Buhaug Folstad ble av en lokal jury kåret til hjemmelagets beste spiller.

Verdals spydspiss Rune Johnsen økte til totalt 18 mål i sesongen med søndagens to nye nettkjenninger.

– Vi skulle gjerne hatt med oss alle tre poengene, men når det blir slik at vi ligger under 1-3, så må vi si oss fornøyd med det ene poenget. Vi hadde en del store sjanser vi burde ha satt og jeg skulle gjerne opprettholdt min gode statistikk på hjemmebane med tre mål, men det ble dessverre bare to i dag, sier måltyven Johnsen.

Verdal spilte slik: 1 Håkon Buhaug Folstad, Deayzin Abdulla, Kristian Wiggen Dragsten, Thomas Almli, Bengt Anders Niklas Eriksson, Horenus Tadesse, Sigurd Røstad Olsen, Elias McKellar, Erlend Flø Gustad, Hans Kristian Nordvoll (kaptein), Rune Johnsen.

Innbyttere: Ole Einar Winnberg, Adrian Hjelmdal Møgster, Fredrik Sunde, Marius Einarsen Johansen, Erik Olsen, Martin Vamnes Enge, Jørgen Haug.

Se tabellen for 3. div. avd. 10 på fotball.no.