Vertene fikk alle tiders mulighet til å utligne da laget ble tildelt straffespark etter 65 minutter. Peter Kovacs dyttet Åsanes Kristoffer Stephensen over ende, men forsøket til Geir André Herrem fra elleve meter ble reddet av Sandefjords islandske målvakt Ingvar Jónsson.

Kun to minutter senere gjorde Herrem opp for seg da han satte inn 1-1 med en markkryper.

Uavgjortresultatet gjør at Sandefjord har 43 poeng og kan bli passert av tredjeplasserte Jerv dersom sørlandslaget tar ett eller tre poeng mot Fredrikstad mandag.

Etter at Kristiansund vant 3-1 borte mot Levanger og befestet sin posisjon på toppen av tabellen, har Sandefjord nå fem poeng opp til tabelltopp.

Sterk borteseier

Men det var Levanger som tok ledelsen da laget tok imot serieleder Kristiansund søndag. Bent Sørmo forlenget en heading i mål. Like før scoringen hadde gjestenes Jean Alassane Mendy brent et straffespark.

Sondre Sørli utlignet for Kristiansund etter 65 minutter, og kun minutter senere gjorde Mendy opp for seg og snudde kampen.

Sørli punkterte kampen på overtid da han utnyttet en grov feil av Levanger-keeper Ola Rygg.

Målfest i Raufoss

En svært underholdende kamp i Raufoss endte med 5-4-seier til gjestene fra Strømmen. Martin Trøen scoret to mål for Strømmen, som ledet 4-1 ved pause og 5-2 halvveis i 2. omgang. To reduseringer skapte spenning til siste fløyte, men Raufoss greide ikke å utligne og er nest sist i 1. divisjon med 18 poeng.

KFUM Oslo klarte ikke å ta et steg ut av nedrykksstriden da laget tapte 1-3 hjemme mot Sandnes Ulf. Kent Håvard Eriksen ga gjestene ledelsen etter 21 minutter, og Pontus Engblom doblet like etter. Et selvmål tente et hjemmehåp, men Eriksens 3-1-scoring ble kampens siste. (©NTB)