Det er en konkurranse mellom Midt-Norge og Jämtland som arrangeres årlig, annethvert år i Norge og Sverige. Arrangementet går over to dager, og på lørdagskvelden legges alvor til side og det er tid for sosial forbrødring svensker og nordmenn imellom.

Utebane i Tromsdalen

I år var arrangementet lagt til Tromsdalen i Verdal der Verdal Sportsskytterlag har sin utebane med egen feltløype. Det ble konkurrert i feltløypa på lørdag og hurtigskyting på bane på søndag. Det er litt ulik praksis på skytinga i de to land, men statuttene er lagt sånn at det skal bli mest mulig rettferdig for begge land. Det har imidlertid vist seg at det er en fordel å ha hjemmebane, så også i år.

Sterke sørtrøndere

Vinnere ble stort sett sørtrøndere fra Trondheim og Støren, men i revolverfelt gikk seieren til Sigbjørn Andersen fra Verdal SSL. I dameklassen hadde Verdal med deltakere på sølvplass både lørdag (Gunn Mary Andersen) og søndag (Bjørg Toresen), og det var Britt Elena Wollan fra Støren som vant.

Veteranseier til Møre

I veteranklassen for finfelt gikk seieren til Møre representert ved Rolf Toven mens Eivind Aurstad fra Steinkjer kom på andre og Verdals Nils Håvard Dahl ble nummer tre. Gledelig er det også at noen juniorskyttere er med. Både Støren og Sitter jobber godt med sine rekrutter. Og så var det svenskene, da: I begge dameklasser ble det bronse på svenskene, og på hurtigpistol fin var både andre og tredjeplassen svensk, men da etter Roar Hembre fra Trondheim.