Høstformen til vårsensasjonen Levanger er dessverre ikke stort bedre, men hjemmeseieren over Fredrikstad 7. august har ført laget opp på 35 poeng. Det er ti mer enn Ranheim, som knapt har råd til annet enn tre poeng i søndagens lokalderby:

–Vi trenger definitivt en seier, ja. Jeg vet sant å si ikke hvor mange det er blitt uten full pott, men altfor mange er det i alle fall. Levanger har vi aldri tapt mot før på dette nivået, og skal ikke gjøre det i morgen heller, understreker Even Barli.

25-åringen har spilt samtlige minutter for Ranheim denne sesongen, og vokter også målet i det som er en slags skjebnekamp for vertskapet. I oktober i fjor var situasjonen helt motsatt, da måtte Levanger vinne - men tapte 2-3 og syntes fortapt i 1. divisjon. Men det var før underet skjedde de fire siste rundene, og LFK berget etter en fantastisk snuoperasjon.

–LFK reiste seg mesterlig sist høst, men vi skal helst ikke havne i en samme posisjon som de var i på tampen av forrige sesong, påpeker Barli.

Fullroser Austad

–Kuttene berører samtlige i klubben, men vi prøver å legge det bak oss og skal være proffe nok til å takle slike utfordringer når vi går på banen. Men jeg nekter ikke for at jeg og sikkert samtlige andre spillere beklager tapet av Austad, som var en fantastisk fyr å ha i miljøet. Han har humør og temperament, og vet å trykke på de rette knappene, sier Even Barli.

LFK-trener Magnus Powell melder om en spillesugen og revansjelysten tropp, der Ørjan Hopen og Lars Emil Flakk er utstengt. Fire strake nederlag svir, og Levanger jakter også å revansjere det forsmedelige 1-2-tapet mot Ranheim 16. mai.

–Vi må luke vekk personlige feil, holde ballen i laget og spille vårt spill. Troppen har sett bra ut på trening de to siste ukene siden forrige kamp, sier Magnus Powell.