Levanger håndballklubb gikk seirende ut av hjemmekampen mot Pors søndag kveld. Hjemmelaget hadde kontroll i store deler av kampen, og ledet 18-13 til pause etter en god sluttspurt de siste ti minutter av første omgang. I andre omgang hadde LHK et mål om å fortsette trykket for å sikre seieren, men slet delvis med uttellingen.

Det gjorde at Pors fikk muligheter til å hente inn ledelsen, og komme opp i ryggen på LHK. De siste fem minuttene ble en innspurt der Pors la press og stadig krøp nærmere en utligning. Med knappe to minutter igjen å spille ledet LHK med fire mål, men Pors reduserte to ganger i sluttminuttene. LHK klarte dermed å sikre årets første seier i retursesongen til 1. divisjon.

Må score

- Jentene må lære seg at ballen skal i mål. De skal ikke bli overrasket over å få sjanser til å score, sier trener Velaug Brenne Leira etter kampen.

Hun er glad for seieren, men mener at spillerne må bli flinkere til å utnytte sjansene de får.

- Vi scorer 31 mål, men vi slipper også inn for mange mål. På hjemmebane skal vi være sjefene uansett motstand. Det må vi bli bedre på, sier hun.

- Ja, vi skal ikke tvile. Bare gjøre det vi skal, skyter Isabella Duda inn. Hun er spillende trener, men er satt på sidelinja på grunn av skade.

Ser framover

Brenne Leira ser nå framover mot neste kamp om en uke, og ser en klar bedring i laget for hver kamp.

- Vi har også to av de mest brukte spillerne våre ute med skade, i Sara og Isabella, og da er dette bra utvikling, sier Brenne Leira.

Lisa Nordseth ble kåret til LHKs beste spiller. Toppscorer ble Ina Solheim Eid med ni mål på 11 forsøk.