Det var flotte forhold for friidrett under Namdalslekene i Kleppen lørdag, og det benyttet verdalsjenta Erle Musum Lyng til å nå sesongens store mål: Nemlig å slå klubbrekorden i høydehopp for jenter 14 år.

Flott sammentreff

Ved å gå over 1,55 meter slo hun den 30 år gamle rekorden til Bente Kjønstad med tre centimeter. Den tidligere rekordholderen fikk sågar se med selvsyn at hennes bestenotering i 14-årsklassen endelig ble slått.

Kjønstads sønn Mathias sørget for at mamma også kunne juble over hans fremganger på friidrettsbanen med å sette ny personlig rekord på 1,38 meter. Han konkurrerer i guttenes 13-årsklasse.

100-meter innimellom hoppene

Men Erle Musum Lyng var altså Verdal friidrettsklubbs aller største navn på stevnet. Søndag konkurrerte hun i andre øvelser i et stevne på Frosta, men mamma Hilde Mari Lyng forteller at 14-åringen var svært fornøyd med prestasjonen dagen i forveien.

– Hun startet å hoppe på 1,30 og fortsatte på 1,40 før hun løp 100-meter og fortsatte høydekonkurransen etter det. 1,40 og 1,45 gikk også greit, før Erle flyttet lista opp på 1,53, sier Hilde Mari Lyng.

Slo rekorden to ganger

Det var en centimeter over klubbrekorden, og Erle gikk over.

Som om ikke det var nok, flyttet hun rekorden ytterliger to centimeter ved å gå over 1,55.

– Det måtte vel være en ekstra stor prestasjon, etter å ha slått rekorden?

– Ja, men Erle sa at hun fikk et innmari adrenalinkick og at det hjalp henne enda høyere, sier Hilde Mari Lyng.

11 centimeter opp

Erle gjorde også forsøk på 1,58 til slutt, men det ble for høyt i denne omgang. Med 1,55 som 14-åring har hun altså slått den gamle aldersrekorden i Verdal, og flyttet sin egen personlige rekord opp med 11 centimeter denne sesongen. I fjor hoppet hun 1,44 meter som høyest. I år hadde hun før denne helgen hoppet 1,51 meter i Stjørdal, et sted hun skal tilbake til for å konkurrere neste helg, når det er kretsmesterskap.