- Vi var klart best, men ingenting vil seg! Jeg syns oppriktig synd på guttene, sier Magnus Powell etter det femte strake LFK-tapet. Søndag kveld tapte Levanger-laget 3-1 mot Ranheim.

Svak form

Det var to formsvake lag som møttes på Ranheim Arena søndag kveld. Vertene Ranheim sto med fem strake tap før oppgjøret, mens Levanger på sin side sto med fire. Gjestene fra Levanger var naturligvis ute etter å revansjere tapet i det motsatte oppgjøret da Ranheim vant 1-2 på Moan 16. mai i år.

Første omgang var preget av to lag som ikke ville slippe inn det første målet. Ranheim hadde størst ballinnhav de første 45, men det var Magnus Powells menn som skapte de få farlighetene som var. Den største sjansen kom etter halvspilt omgang da Per Verner Rønning fant Bendik Bye i bakrommet med en strøken pasning. Lynvingen dro seg forbi Even Barli, men avslutningen fra skrått hold ble for veik, og endte med hjørnespark for gjestene. Mot slutten av omgangen fikk Levanger festet et lite grep om oppgjøret, men uten å få hull på byllen.

Fartsfylt omgang

Det var en smakebit av hva vi hadde i vente da Torgil Gjertsen pådro seg gult kort etter kun tideler av andre omgang. Den siste halvdelen av kampen ble noe helt annet enn den første. Ti minutter etter hvilen sprakk nullen for Ola Rygg og Levanger. Gjertsen kom seg rundt på høyresiden og slo et lavt og hardt innlegg. Rygg var ute for å avverge faren, men glapp kula i beina på John Hou Sæter som fikk en enkel oppgave med å sette inn 1-0 for vertene fra fjæra.

Ledelsen til de blåkledde skulle ikke vare lenge. To minutter senere slo Rikard Nilsson et presist hjørnespark på pannebrasken til Bent Sørmo som hadde løpt seg fri på fremste stolpe. Headingen til backen suste inn ved bakre stolpe, og dermed hadde vi fått to mål på like mange minutter. Etter en drøy time fikk Stokke og Bye hver sin mulighet til å sende Levanger i føringen, men en god Barli hindret Levangers toppscorere å sette inn gjestenes andre scoring.

Effektive Ranheim

Selv om begge lagene hadde tegnet seg på scoringslista, satt man med en følelse av at kampen hadde flere mål i seg. Ingen av lagene virket fornøyde med ett poeng, og et kvarter før slutt kom det neste målet. Nok en gang kom Gjertsen seg rundt på kant, og nok en gang satte Hou Sæter ballen i nota. Scoringen til den unge midtbanespilleren var bare vertenes andre skudd på mål i oppgjøret, noe som nok en gang viser at det lønner seg å være effektiv i fotball. Effektiv var et perfekt antonym på hva Levanger var denne kvelden. De hvitkledde kom seg til flere halvsjanser det siste kvarteret, men på overtid smalt den andre vegen igjen. Kim Ove Riksvold rundet en utrusende Rygg før han serverte Robert Stene som skled inn 3-1 fra kloss hold.

Levangers neste kamp er søndag 18.september klokken 15.00 hjemme mot Sandnes Ulf. Kampen følger du på våre nettsider.

Disse var på banen

Levanger starter med disse elleve (4-4-2): Ola Rygg - Bent Sørmo, Espen Berger, Tom Erik Nordberg, Rikard Nilsson (Sivertsen fra 86’) - Marcus Astvald, Adria Mateo Lopez (Voll fra 79’), Andreas Peterson, Bendik Bye - Benjamin Stokke, Jo Sondre Aas (Skeie fra 84’)

Ranheim (4-3-3): Even Barli - Aslak Witry, Christian Eggen Rismark, Are Tronseth, Eirik Malmo - Mads Reginiussen, Magnus Blakstad (Kvande fra 70’), John Hou Sæter - Torgil Gjertsen (Eek fra 90’), Robert Stene, Aleksander Foosnæs (Riksvold fra 70’)