Aldri før har håndballavdelingen i Verdal idrettslag høstet så god respons på «kick off»-arrangementet i Verdalshallen onsdag kveld. Iveren etter å komme i gang så ut til å være svært så stor, både for etablerte spillere og for alle nyrekruttene som fikk sitt møte med håndballen for aller første gang. Sanna Anzjøn Wisth (11) er allerede godt kjent med fotball og turn, men håndballsporten er ny for henne. Kanskje blir det mer, for onsdagens aktiviteter fristet i alle fall til gjentakelse.

– Jeg hørte om «kickoffet» og fikk lyst til å prøve, forteller hun, og tilføyer at inntrykket hun har så langt er så godt som det kan være. Se heller ikke bort fra at venninnene Andrine Valstad (10) og Andrine Reitan (11) vil ha et støttende ord med i laget når fortsettelsen skal diskuteres. Andrine Reitan har på sin side spilt håndball også tidligere, og nå vil hun gjerne ha med seg flere. Veldig gjerne Andrine og Sanna.

– Hva gjør håndballen artig, synes dere?

Trioen tenker seg om en god stund, før de kommer fram til det korte, men veldig enkelt beskrivende svaret:

– Det er egentlig alt.

Rekrutteringsarrangementet samlet utøvere i alderen 6 til 13 år. Og det var forresten ikke bare barna som smilte bredt. Det gjorde også Svenn Erik Sagvold, leder i håndballavdelingen.

– Veldig bra oppmøte. Ja, kanskje har det aldri vært så bra som i år, forteller han. Sagvold tror arrangementet har blitt godt kjent på forhånd, gjennom sosiale medier, skolen og aviser.

– I tillegg synes vi det er veldig artig at det er så mange foreldre her og kikker på. Det gir håp om at vi også kan hekte på dem videre utover i sesongen. Verdal skal være en breddeklubb. Alle kan være med, poengterer han, og viser til klubbmottoet: «Flest mulig, lengst mulig».

Håndballen i Verdal har den siste tida ligget godt nede i bølgedalen. Mye tyder på at det har kommet en god vind, og med onsdagens avkast i tankene, er det kanskje bør nok til å løfte miljøet til toppen av bølgen igjen.