Søndag var det full aktivitet i Ørahallen ved Verdalsøra barne- og ungdomsskole. Der ble badmintonturneringen Øradobbelen spilt, med deltakere helt fra nabokommunene til Trondheim i sør til Kolvereid i nord. Til sammen rundt 60 deltakere, og 87 kamper fordelt på fem ulike klasser.

– Det er hektisk. I en slik dobbelturnering går det i ett, medgir turneringsleder Anita Olsen.

Mr. badminton

I klasse senior C ble det et litt spesielt oppgjør i finalen, med Aleksander Berg og Adrian Olsen-Loe Pedersen på den ene siden og duoen Kristoffer Berg og Helge Hansen på den andre.

Sistnevnte er en slags mister badminton i Trøndelag, og har vært med på å starte så å si alle klubbene i distriktet. Verdal Badmintonklubb ble stiftet i 1980, og Helge Hansen, som nå representerer Kolvereid, var til stede på stiftelsesmøtet. Opprinnelig er han nordfra, men har altså bodd i Trøndelag en mannsalder.

Ny makker

Innledningsspillet ble spilt i to puljer med fem tomannslag i hver.

– Vi vant alle fire kampene, forteller Kristoffer Berg (18), som til vanlig spiller dobbel med Ådne Strøm fra Kolvereid. Men han kunne ikke være med i helgen og da måtte verdalsgutten finne en annen makker.

– Da ble det Helge, sier Kristoffer Berg, som dermed også måtte melde dem på i klasse C selv om han egentlig spiller i klasse A med sin vante makker. Motstanden skulle likevel bli tøff nok for Kristoffer og Helge i finalen, mot Kristoffers tvillingbror Aleksander - som hadde sin faste makker Adrian Olsen-Loe Pedersen ved sin side.

– De blir nok favoritter, fastslår Kristoffer før finalen, og begrunner det med at å ha spilt mye sammen er en stor fordel i dobbel.

Aktive gutter

Mens Kristoffer har spilt i fire år, har Aleksander holdt på i tre år med fjærball og racket. Badminton er verdens raskeste ballsport, siden en badmintonball kan komme opp i over 400 kilometer i timen.

– Hvor mye spiller dere?

– Vi prøver å være med på så mange turneringer som vi kan. Badmintonsesongen er akkurat i gang nå, og det er flere turneringer fremover vi skal delta i, sier Aleksander Berg.

I tillegg til turneringer andre steder blir det to turneringer til i Verdal i løpet av vintersesongen. Klubben har en fast turnering til, og skal i år dessuten arrangere KM.

Vant finalen

Verdal Badmintonklubb har to treninger i uka, men noen av medlemmene trener i tillegg på Steinkjer en gang i uka.

– Hva slags ambisjoner har dere?

– Vi regner ikke med å vinne hele tiden, men selvsagt er det artig å gjøre det bra, sier Berg-tvillingene. På veg ut av Ørahallen får riktignok lokalavisa høre fra andre i miljøet at ambisjonene til guttene er litt høyere enn det kan høres ut til.

Og finalen? Jo, antakelsen om at faste makkere spiller bedre enn reservemakkere skulle vise seg å stemme. Aleksander og Adrian vant første sett 21-12, og så ble det et svært jevnt andresett som de til slutt også dro i land med 22-20.