Den lokale klubben tok til sammen sju gull-, åtte sølv- og en bronsemedalje på Øverlands Minde, gjennom prestasjonene til Erle Musum Lyng, Carinrat Moe, Marcus Aakerhus Øgstad, Martin Vehus Skjerve og altså Fredrik Vehus Skjerve.

Allsidig

Sistnevnte svingte seg over 2,45 meter i stavsprang i 15-årsklassen. Enda bedre var hans lengdehopp på 5,28 meter, soleklar ny personlig rekord og første gang over fem meter.

– Verdalsutvøverne er i god form på tampen av sesongen, og flere satte solide personlige rekorder, konstaterer Hilde Mari Lyng i Verdal friidrettsklubb på Facebook-siden Løping og friidrett i Verdal.

Det sier trolig mer enn akkurat antallet KM-medaljer, siden antall deltakere i de ulike klassene ikke var så høyt.

Sterke prestasjoner

Martin Vehus Skjerve løp inn til 1.42,28 på 600-meter, mens Marcus Aakerhus Øgstad (13) løp en meget sterk 200-meter på tiden 26,93. Enda bedre var sistnevntes lengdehopp på 5,36 meter. Ny personlig rekord, og et resultat som gir over tusen poeng på Tyrving-tabellen, noe som indikerer høy kvalitet. Hoppet er det nest beste av alle lengdehopp av 13-åringer i landet i år, fire centimeter bak det aller beste.

Øgstad tok tidligere i år tre gull under de nasjonale Veidekkelekene på Lillehammer.

Erle Musum Lyng satte ny personlig rekord på samme distanse med 28,20.

Langt lengdehopp

Carinrat Moe prøvde høyde for aller første gang, og gikk over 1,15 meter.

For de yngste var stevnet ikke KM, men Eliska Horvathova hoppet blant annet sterke 4,43 meter i lengde i 12-årsklassen, mens Mathea Aakerhus Øgstad deltok på 60-meter og i lengde.