Lørdag 24. september bør alle med interesse for hest ta turen til Nossum ved Eidsbotn for å oppleve hesten i mange ulike varianter og bruksområder.

Da blir det nemlig oppvisning i sprang og dressur. Travløp med ponni og hest, og kanskje kommer det en god gammeldags cowboy ridende på sitt faste transportmiddel?

Mulighetene er mange.

Får se mange slags hester

Sigurd Jeremiassen er leder av Verdal travlag. Sammen med andre travlag og hesteaktører på Innherred ønsker de å markedsføre hestesporten og alle de muligheter den gir.

De fleste av oss har vel bare et ganske perifert forhold til hest, enten gjennom travløp på fjernsyn, eller at vi tilfeldig hvis ser en hest på et jorde en eller annen gang.

- Hesten gir mange muligheter. Det kan være en flott fritidsaktivitet både for liten og stor. Blant annet så finns det et tilbud om turridning i Sul, sier Jeremiassen.

Nå kan du få oppleve hester på nært hold – alt fra en liten ponni til en fullblods travhest. Så her blir det mye å se.

Ridetur for de minste

Og selvsagt skal de minste på prøve seg på hesteryggen – eller ponniryggen for å være mer korrekt. For de som synes ridning blir for skummelt, så vil det også være mulighet til å sitte på i vogn bak den lille hesten.

Og når det er hestetreff, så må det selvsagt være hesteskokasting – uten at arrangøren har sagt så mye om premien til beste kaster.

Det vil også være stands fra de ulike aktører, slik at du nærmere kan blir kjent med hva de ulike har å tilby.

Men lørdagsmiddagen kan du godt legge til Nossum Travpark. Det vil være åpen kafeteria.

Portene åpnes klokken 13 og man har åpent til klokken 17.

Arrangementet er et landsomfattende prosjekt i regi av Norsk Travselskap.