Den 10. august i fjor skulle han hoppe fra vegen ned mot parkeringsplassen utenfor Sprek treningssenter på Suuljordet i Verdal.

Hoppet ble akkurat litt for kort, slik at bakhjulet traff den høye murkanten mens forhjulet traff bakken en meter lenger ned. 19-åringen stupte over styret, besvimte og skled livløs med ansiktet først bortover asfalten.

Må ha plater i ansiktet

Takket være hjelmen gikk det forholdvis bra, selv om resultatet ble flere dager på sykehus og fem metallplater operert inn i ansiktet.

– De sitter der ennå, og må vel gjøre det for alltid. De holder på et vis ansiktet oppe, jeg knuste jo hele overkjeven, sier Andreas Hynne til Innherred.no i dag.

I går la han ut en comebackvideo på Youtube. Vakkert tonesatt og velregissert, med knall og fall i starten, og stummende mørke idet hodet treffer asfalten i det omtalte videoklippet fra i fjor.

Så går videoen rett over i feste av hakestroppen til hjelmen og ut på nye stunt rundt om i Verdal sentrum, aktivitetsparken i Vinne og området rundt Boby'n, med økende risiko. BMX-banen i Vinne er for øvrig utformet etter innspill nettopp fra Andreas Hynne.

Måtte overvinne frykten

Hynne forteller at det første han spurte legene om etter operasjonene var hvor lang tid det ville ta før han kunne ta i bruk BMX-sykkelen igjen. Om det var med legenes godkjennelse eller ikke skal være usagt, men en drøy måned senere hadde han i hvert fall føttene på pedalene.

– Teknisk satt det bra ganske med en gang, men jeg slet en god stund med å tørre å gjøre ting, sier BMX-syklisten.

Likevel føler han at det brutale fallet gikk mer inn på familie og venner enn på ham selv.

– Jeg er ganske vant med å ramle og slå meg. Det er en del av gamet, sier Hynne.

Tok vekk klippet

Videoklippet av fallet har han fjernet fra sin egen Youtube-konto, men det finnes i utallige kopier andre steder uten at han kan gjøre noe med det.

– Jeg vet det både er mange unger og andre som er innom kanalen min ofte, som ikke trenger å bli utsatt for bildene av at hodet sklir bortover asfalten. Selv om det ikke er så vanskelig å finne klippet andre steder, trenger ikke jeg å fronte det som om jeg er stolt av det, for det er jeg ikke, poengterer han.

– Videoen ble jo lagt ut mens jeg lå på sykehuset, og kanskje ikke helt var ved mine fulle fem heller, sier Andreas Hynne.

Når han gjenbruker klippet i comebackvideoen kuttes det før den fæle delen.

Tar tid å lage

Arbeidet med den nye videoen startet for rundt to måneder siden. En god del har BMX-syklisten filmet selv, med telefon på stativ. Han har ikke gitt seg før han har blitt fornøyd.

– Jeg lager gjerne ett til to klipp hver gang jeg er ute, og da tar det hele dagen, sier Hynne.

Både lys, utsnitt og selvsagt triksene må stemme, og 20-åringen redigerer også videoene sine selv.

I det daglige har Andreas Hynne begynt hos S-Rør, og ønsker å fortsette der som lærling med tanke på å ta fagbrev som rørlegger.

– Det er et yrke jeg virkelig ønsker meg. Men BMX-triksingen skal jeg naturligvis fortsette med på fritida, forsikrer comeback-kiden.