Det står om heder og ære når Markabygdas seniorlag på herresiden tar turen til Ekne stadion for et sjeldent, men realt lokalderby lørdag.

– Vi tapte det første lokaloppgjøret hjemme i Markabygda. Nå satser vi på revansje, sier en entusiastisk Mats Winnberg.

Han er klar for å blø for den gule og svarte drakta, og er tydelig på at det er bare seier som teller. Det hører nemlig med til sjeldenhetene at de to nabobygdene møtes til lokalderby.

– Vi bryr oss ikke om tabellen nå. Dette handler om å vinne, sier han.

Årets høydepunkt

– Ja, vi skal vinne. Det er denne kampen vi har pratet om i laget hele sesongen, repliserer Gisle Holberg, som representant for Ekne IL.

I første oppgjør mellom de to lagene i år, for øvrig den best besøkte kampen på Markabygda stadion i år, tapte Markabygda 2–1 foran et stort publikum. Winnberg håper å få med seg sambygdingene på en kortreist fotballtur til Ekne for å få ekstra støtte i ryggen på bortebane.

– Håpet er at mange vil ta turen til Ekne stadion for å gjøre dette til en stor kamp. I første oppgjør var det over 200 personer på kamp, og da kom det også mye eknesbygg til oss. Vi håper det samme skjer på bortebane nå, sier han.

Nådde målet

Om publikummerne er ivrige, så er det i hvert fall ingenting å si på motivasjonen blant spillerne. Det er også tegn til rekruttering mellom de to bygdene, noe som gjør oppgjøret enda mer spennende.

– Vi har blant annet fått med oss Kristoffer Falstad fra Ekne på laget i Markabygda. I helgen flyr han enstendig hjem helt fra Tromsø for å spille denne kampen, sier Winnberg.

I Markabygda ble årets sesong i 6. divisjon den første på mange år, og ble startet som et prøveprosjekt for å måle interessen for å igjen tilby herrefotball i bygda. Nå har laget 28 spillere i stallen, og satser mye på det sosiale foran resultater på banen.

– Målet før sesongstart var å klare å holde et lag i gang og å ta poeng. Det har vi jo klart, så våre mål er egentlig nådd allerede, sier Winnberg. Laget står nå med 12 poeng så langt i sesongen, med fire seire. Det gir de en sjetteplass i åttelagsserien.

Ikke skadefri

Ekne ligger på fjerdeplass med 17 poeng, fem seire og to uavgjort. 19. september klarte de imidlertid ikke å stille lag mot Tydal, og måtte gi bort seieren.

– Hele stallen er ikke skadefri, men det går bra, sier Holberg, og får høre at Markabygda har tilnærmet fulltallig stall.

– Vårt mål for sesongen har vært å ikke rykke opp. Det blir for mye reising i divisjonen over, forklarer Holberg.

Kampstart lørdag er klokken 14, og da gjenstår det å se hvem som tar med seg ett års skryterett hjem i ryggsekken.