Etter hele seks strake tap på rad var Levanger meget klar for å rette opp inntrykket i den 26. serierunden. Motstander var cup-semifinalist Kongsvinger på Gjemselund, og denne søndagen skulle det endelig løsne for hvittrøyene fra Innherred.

Uavgjort til pause

Gjestene fra Levanger hang bra med spillemessig fra starten av oppgjøret. Før vertene tok ledelsen 1-0 etter knappe 20 minutter ved Maykel, hadde både Astvald og Stokke gode muligheter til å få hull på byllen.

Etter målet til spanjolen tok gjestene fullstendig over på Gjemselund. Først fikk Stokke og Aas hver sin mulighet til å sørge for balanse i regnskapet, før Peterson skaffet trønderne straffe fem minutter før pause. Svensken utfordret mot fire mann, og ble felt av Ovlien. Aas lurte keeper Fredrikson feil vei, og scoret med det sitt første mål siden Bryne ble slått 4-0 på Moan 26.juni.

Aas ble matchvinner

Etter hvilen slet hjemmelaget med å ta over initiativet i kampen. Ingen av lagene spilte seg til de store sjansene, men tjue minutter før slutt falt avgjørelsen.

Sørmo slo et langt og presist innlegg til en totalt umarkert Aas. Målscoreren fra første omgang fikk all verdens tid til å ta ned ballen, og ble enkelt tomålsscorer alene mot Fredrikson fra fem meter.

Kongsvinger styrte kampen store deler av kampen etter scoringen, men maktet aldri å sette Rygg på de helt store prøvene. Dermed kunne Levanger juble for sine første poeng siden Fredrikstad ble slått 1-0 hjemme på Moan 7.august. Det gjenstår fire kamper av årets sesong. Tre av disse spilles hjemme på Moan. Dette blir en ulidelig spennende fotballhøst på Levanger!

Neste søndag tar Levanger imot KFUM Oslo på Moan. Kampen kan du naturligvis følge på våre nettsider.

Disse var på banen:

Kongsvinger (4-3-3): Otto Fredrikson, Fredrik Pålerud, Adrian Ovlien (Richardsen 62'), Espen Nystuen, Kiril Suslov, Harald Holter (Murnane 75'), Martin Ellingsen, Ørjan Røyrane – Adem Güven, Mame Niang, Maykel

Levanger (4-4-2) Ola Rygg – Bent Sørmo, Espen Berger, Tom Erik Nordberg, Rikard Nilsson – Marcus Astvald (Flakk 83'), Vegard Voll, Adria Mateo Lopez (Hopen 67'), Andreas Peterson (Bye 72') – Benjamin Stokke, Jo Sondre Aas