- Rent økonomisk er det ingen gullgruve å bli nummer seks i Obosligaen, for den plassen betyr en eller to bortekamper i kvalifiseringen. Men for all del: Rent sportslig vil det være helt fantastisk om vi havner i en eliteserie-kvalik, sier daglig leder Hroar Stjernen.

Finale mot Mjøndalen

Etter gårsdagens råsterke seier på Kongsvinger er Levanger fire poeng bak å få spille kvalifisering, som teller lagene fra nummer tre til seks på sluttabellen. Det er fire poeng opp til både Kongsvinger og Mjøndalen, laget som møter LFK i årets siste seriekamp på Moan i høst. Det kan bli litt av en serieavslutning!

Lag nummer 3 spiller kvalifiseringskamp hjemme mot lag nr. 6. Lag nummer 4 spiller kvalifiseringskamp hjemme mot lag nummer 5. Vinner av førstnevnte kamp mellom spiller kvalifiseringskamp mot vinneren av kamp mellom lag nummer 4 og 5. Det laget som er høyest plassert på tabellen spiller hjemmekamp. Denne vinneren spiller kvalifiseringskamper, hjemme og borte etter trekning mot lag nummer 14 i eliteserien.

Lukrativ TV-avtale

- En bortekamp i kvalifiseringen vil koste et sted mellom 50.000 og 100.000 kroner, påpeker Stjernen, som likevel understreker det sterke ønske om en plass blant de seks beste for klubben som skriver nordtrøndersk fotballhistorie i 2016.

Søndagens seier er gull verdt, ikke bare fordi den garantert gir 1. divisjonsspill også neste sesong. Plasseringen på tabellen avgjør hvor mye LFK får fra den gullkantede TV-avtalen, og en 9. plass på sluttabellen vil anslagsvis utløse cirka 2.2 millioner kroner. En eventuell sjetteplass vil gi ytterligere et par hundre tusen kroner, penger som definitivt kommer godt med i kassa på Moan.

Labert publikumsoppmøte sørger for at Levanger går mot et økonomisk underskudd, selv om mye kan rettes opp om folk kommer og ser de tre siste hjemmekampene mot KFUM Oslo, Åsane og finalen mot Mjøndalen.