Sesongen i 5. divisjon avdelig 1 nærmer seg slutten. Vinne har vunnet avdelingen, og får spille om kretsmesterskap og opprykk.

Bak dem er det jevnt om plassene, og kanskje enda viktigere: Hvem blir best av Nessegutten og Aasguten kommer øverst på tabellen? De to lagene møtes på Åsen om en uke.

Hjemmelaget sparer ikke på kruttet i oppbyggingen til kampen i hvert fall, og har laget en promovideo på TV2-nivå, med stemning, mål og fyrverkeri.

Det er kanskje det innbyrdes oppgjøret som avgjør uansett, selv om Aasguten i og for seg kan slå Nesseguten og bli forbigått på tabellen i siste serierunde. Nessegutten har vært i flott form i det siste med seier borte mot Steinkjer2 i går, seier borte mot Kolvereid for to uker siden og uavgjort mot lederlaget Vinne uka før det igjen.

Også Aasguten klarte uavgjort mot Vinne for to uker siden, men røk på et forsmedelig hjemmetap mot Kolvereid forrige helg.

Årets første møte mellom Nessegutten og Aasguten endte med 3-2-seier til Nessegutten. Nils Ivar Dyrnes ordnet 2-0 for hjemmelaget, Frode Reinås reduserte før pause, men et kvarter før slutt ble det 3-1 til Nessegutten ved Ingar Breivik. Tre minutter før slutt reduserte Pål Johann Schei for Aasguten, men flere mål ble det ikke.

Nå er Aasguten sugne på revansje - i den virkelige kampen om Levanger.