Hvordan årets overgangssesong til nytt seriesystem skal gjennomføres har det vært litt frem og tilbake rundt helt siden vedtaket ble fattet, og fortsatt må man nok vente til sesongen er ferdig før man vet helt hvordan det blir for lagene i fjerdedivisjon.

Avdelingsvis avgjørelse

En viktig avklaring er imidlertid kommet rundt situasjonen i 3. divisjon, og i går ble Fotball.no oppdatert med det som for så vidt stod helt nederst i Trønder-Avisas forhåndsomtale av verdalskampen sist helg.

– Dersom et andrelag egentlig er kvalifisert for Regionligaen, men ikke kan ta plassen fordi førstelaget rykker ned, går retten til det best plasserte laget i samme avdeling.

Austad-nedrykk hjelper Verdal i øyeblikket

Dermed vil slik det ser ut nå Stjørdals-Blink2 bli tvangsnedflyttet, Charlottenlund få plass i Regionligaen, og Verdal konkurrere med de andre femte-/sjetteplasserte lagene i 3. divisjon om plass i Regionligaen.

I tillegg er det klart at det vil være poengsnittet per kamp som gjelder i utregningen av hvem av femte-/sjettelagene som får plass, siden to avdelinger har ett lag mindre.

Nils Petter Austad fikk en perfekt start som Blink-trener med 5-0 mot RBK2, men fortsatt er det seks poeng opp til streken med fire kampern igjen. Det skal med andre ord litt til for at de berger, men muligheten er til stede. Hvorvidt Blink2 også blir blant de fem beste i 3. divisjon gjenstår også å se.

Femte-/sjetteplasstabellen

Åtte av de ti femteplasserte lagene i avdeling 1-10 berger plassen. Slik ser det ut per nå, med fire kamper igjen:

Funnefoss/Vormsund 1,955

Ready 1,955 (Odd3 ligger over på tabellen, men Odd2 rykker nok ikke ned)

Lura 1,800

Drøbak/Frogn 1,773

Verdal 1,727 (de er nummer seks, men Stjørdals-Blink står i stor fare for å rykke ned fra 2. divisjon og dra med seg Blink2, som er over på tabellen)

Bryne2 1,682

Trygg/Lade 1,636 (de er nummer seks, men Strindheim rykker nok ned fra 2. divisjon og drar med seg Strindheim2 som ligger over på tabellen)

Åsane2 1,600

--------------------------------

Fjøra 1,591

Kjelsås2 1,500

To andrelag blir trolig berørt

Charlottenlund med snitt på 1,818 er nummer fem i Verdals avdeling, men hvis Stjørdals-Blink rykker ned fra 2. divisjon berger femteplassen automatisk plassen hvis Blink2 er blant de fire beste, og Verdal kjemper i øyeblikket med de andre femtelagene om de siste plassene.

Lillehammer med snitt på 1,682 er nummer fem i avdelingen til Trygg/Lade, men ligger an til å berge fordi Strindheim rykker ned fra divisjonen over.