Skjønt, Anne Sigrid og Carl Olav Christoffersen hadde da besøk av en god del nysgjerrige fra Levanger på åpningsdagen for det nye treningssenteret på Moan også, og regnet med flere allerede samme ettermiddag.

– Vi hadde mange levangsbygg innom rett etter åpning, og det kommer sikkert enda noen nye når vi skal ha gruppetimer med spinning senere i dag, sier han halvannen time etter at dørene åpnet klokken tolv.

Vil gi levangsbyggen tid

Da er det fullt av folk i lokalene, men fremfor alt verdalinger, og de fleste av dem allerede eksisterende kunder på senteret på Suuljordet i Verdal sentrum.

– Det er ikke så unaturlig. Vi har reklamert veldig for åpningen i våre egne kanaler i Verdal, og verdalingene har vært nysgjerrige på nysatsingen i nabokommunen. For levangsbyggen er dette noe helt nytt og ukjent, men i løpet av noen måneder tror vi de også vil få øynene opp for oss. Vi kommer til å profilere oss sterkere her etter hvert, lover Carl Olav Christoffersen.

Sammen med kona Anne Sigrid startet han opp senter i Verdal i 2004, og selv der har ting blitt tatt litt trinn for trinn med utvikling og utviding etter hvert.

– I likhet med profilen som en slags motsats til billigsentrene, med mer satsing på kompetanse, et bredt tilbud og moderne utstyr, er det helt bevisst. Derfor tenker vi først og fremst at det er hyggelig at verdalingene kommer hit av nysgjerrighet, og skal la levangsbyggen få tid til å bli kjent med oss i tiden fremover, sier Carl Olav Christoffersen.

Fint med fellesmedlemskap

Martin Bakkan fra Vinne synes det er en topp ordning at medlemskapet i Verdal også kan brukes når han er innom Levanger, og får støtte fra Anne Grønn og Adrian Dyrstad ved siden av seg på Skillmill-ene.

– Det er artig å prøve noe nytt her, sier Dyrstad.

Bortest av de fire som holder på tester Eivind Vinne Engelin ut apparatet. Han er ikke medlem på senteret i Verdal, men innrømmer at senteret i Levanger frister.

– Det ser enda litt mer moderne ut her, sier han.

Mange slags trening

Ifølge instruktør Sverre André Valstad, som kommer til å jobbe mest på Levanger-senteret og litt i Verdal, er Skillmill mye mer enn en tredemølle.

– Det ene er at det er en tredemølle som provoserer frem bedre løpeteknikk, og man slipper å dunke så hardt ned på beina ved hvert steg. I tillegg er Skillmill et apparat der man kan trene både sprint og styrke, utholdenhet og smidighet, fremhever Valstad.

Linn Leirset trener heller ikke på noe senter for tiden, men likte det hun så på åpningsdagen.

– Jeg bor i Verdal og jobber på Levanger, og da kan dette passe veldig bra. Jeg får se litt nærmere på senteret og om det blir en eventuell fremtidig plass for meg, smiler hun.

Gokart-talent på plass

En som trener i Verdal fra før er Ruben Norum Kverkild. Ikke noen hvem-som-helst, for han skal fra 15. til 22. oktober til VM i gokart i Napoli i Italia.

– Du er nødt til å trene både styrke og kondisjon for å være en god gokart-fører også ja, sier han. Grunnlaget bør han allerede ha lagt nå, med bare to uker igjen til sesongens store mål.

– Målet er finaleplass. Det blir tøft med 72 førere til start og bare 32 plasser i finalen, men det er mulig. Samtidig vet jeg at en krasj kan ødelegge alt, værforholdene kan avgjøre og mye annet spiller inn. Man må ha litt flaks også, men uten uhell skal jeg klare det. Det vil være stort, for det er fem år siden noen norsk fører var der, sier Kverkild.

Merete Sliper ved hans side nikker bekreftende, og skryter av Sprek-lokalene i Levanger.

– De får det til. Anne Sigrid, Carl Olav og de andre er kjempeflinke.

Skal reklamere på skolen

Så gjenstår det å se da, om flere levangsbygg også finner vegen til Moafjæra utover høsten. Isac Kvello lover at han skal gjøre sitt. Han er til daglig skoleelev på videregående i Levanger.

– Jeg får spre budskapet, fastslår han, og får med glimt i øyet et aldri så lite råd fra Espen ved siden av:

– Du får reklamere og si at: Begynn på Sprek så blir dere som meg!