Sist fredag reiste en tropp på fem unge utøvere fra Levanger judoklubb og like mange fra Trondheim Judokwai, samt noen ledere til Nederland.

Store stevner

Der deltok de i to ulike stevner. Først i Drentse Open i Emmen på lørdag, og deretter Alkmaar Open på søndag.

– Lørdagens stevne hadde 900 deltakere, mens stevnet på søndag var litt mindre med 700 deltakere, forteller Ragnhild Holbø, som var en av de lokale utøverne som reiste utenlands for å få nye erfaringer og møte nye motstandere.

Til sammen ble det konkurrert på henholdsvis tolv og åtte matter samtidig i de to stevnene.

To medaljer

Hun trekker spesielt frem judoklubbens Lavrans Lysne-Ness, som etter bronse i lørdagens stevne (i klasse U18 -90kg) tok gull i søndagens konkurranse.

– Der gikk han opp en klasse til +90 kilo, og vant selv om han var lettest i klassen, sier Holbø.

Erfaringene viktigst

Sander Næssan (i klasse U15 -60kg) og Jonas Leonhardsen (klasse U15 -66kg) endte begge på sjuendeplass i sine respektive klasser.

– Det viktigste med deltakelsen i Nederland var imidlertid å gi utøverne våre en mulighet til å få erfaring på et høyere nivå, uten press om resultater, sier mangeårig ildsjel i judoklubben, Johnny Lund.

Ekstra coaching

Ragnhild Holbø stortrivdes på turen, som ble avsluttet med hjemreise på mandag.

– Det var topp å dra sammen med Trondheim Judokwai, og vi hadde kjempegod coaching av Johnny Roaldseth og Erlend Brovold, skryter Holbø, som håper det blir flere slike turer i framtida.