Kommende lørdag tar Leksdals fotballherrer turen til Kolvereid for å spille årets siste seriekamp mot deres andrelag.

Med poeng sikrer Leksdal definitivt tredjeplassen i 6. divisjon, en plassering de ser ut til å få uansett på grunn av målforskjellen sin.

– Nja, vi må unngå å tape. Namdalseid (som kan få like mange poeng som Leksdal) møter Sparbu, og de er verdens dårligste lag, advarer Leksdal-spiller Emil Bjørgvik Sende.

Ifølge reiseleder Christoffer Karlsen er dog intet annet enn tre poeng akseptabelt, fordi Leksdal skal sikre bronsen med stil.

Bluss og brenning

Stil skal det bli for alvor på turen helt nord i fylket. To av spillerne har fått i oppdrag å lage quiz, mens tre andre har ansvar for å skaffe og tenne på fyrverkeri.

Pyro preget også det motsatte oppgjøret på Leksdal stadion.

På forhånd og under kampen skal det sportslige stå i fokus i leksdalskontingenten. Selv om nok verdalsoriginalen Totteladdens replikk en gang på Verdal stadion for en del år siden muligens kunne passet.

Han hadde lurt med seg blanke varer inn, og en annen tilskuer spurte med stram maske om han virkelig drakk på idrettsarrangement. Totteladden pekte ut på banen og sa:

– Kalle di henne idrett?

Champis og rød løper

Men i leksdalsdusjen etter kampen skal det bli Cava og Prosecco, altså champagne, og selv om avreiseantrekket er leksdalsutstyr skal alle spillerne ha med dress til etter kampen.

– Ser jeg en treningsoverdel med Vuku-logo, blir den påtent og brent opp, advarer reiseleder Christoffer Karlsen.

Kaptein Tor Haakon Balgaard har egenhendig sydd rød løper (se bildekarusellen øverst), som skal rulles ut på dertil passende sted. Kanskje foran Talia, der det er oktoberfest og laget avslutter kvelden etter årets siste kamp.

Før den tid står riktignok burger på menyen hos den lokale Esso-stasjonen i nord, og vorspielet til oktoberfesten er nok behørig unnagjort i bussen på vei hjem.

Tar supporterne med

Laget lover at supporterne også får være med på hele turen, inkludert festen. Avreise er klokken 11.00 lørdag formiddag fra Leksdal skole, og turen vil koste bare 150 kroner. Håvard Selnes Buss og Taxi er hyret inn til å kjøre.

Kolvereid-laget har etter hvert fått opp øynene for besøket av fotballstormakten helt nord i Verdal kommune, uten at de lar seg skremme for mye - og de gleder seg.

– Leksdal er bare ei grend, og vi har fått med oss at det heter Løksdal'n og ikke Leksdal. De har antagelig verdens minste 11-erbane, og har aldri slått eller kommer til å slå oss, fastslår de på sin Facebook-side.

De velger heller å trekke frem Hildegunn Eggen, som de mener må være Leksdals største kjendis.

Svarer på tiltale

Christoffer Karlsen irettesetter Kolvereid-laget:

– Leksdal er ei grend, men Verdal blir ofte sett på som forstaden til Leksdal.

– Namdalseid må vinne med sju og vi tape med sju hvis vi ikke skal bli nummer tre. Det er like sannsynlig som griser som flyr (riktignok har det vel hendt at Leksdals trefigur og lykkegris Galten har flydd gjennom rommet, journ.anm.)

– Leksdal og Løksdal'n. Kjært barn har mange navn.

– Vi har flere kjente personligheter fra Leksdal. Europamester i styrkeløft, Anne Sigrid Stiklestad Christoffersen er en av dem. Vi stiller to blad Stiklestad fra start i kampen, og klubblegenden vår og nåværende trener Arnstein Ekseth har norgesrekord i antall røde kort i seriesystemet. Vi gir ikke ved dørene.

– Banen er stor nok ifølge reglene.

– Men vi gleder oss også til lørdagens heksegryte i Norges minste by, lover Christoffer Karlsen.