– At det kan skje to sånne feil på så kort tid er vanskelig å forstå, sier Eldar Rønning til NRK dagen etter at det ble kjent at Therese Johaug har testet positivt for stoffet clostebol utenfor konkurranse 16. september, etter å ha brukt kremen Trofodermin mot solbrente lepper.

Selv la 34-åringen fra Skogn skikarrieren på hylla i vår etter en lang og innholdsrik karriere på det norske landslaget, sammen med blant annet Johaug. Noen måneder senere ble lagkamerat Martin Johnsrud Sundby dømt for feil bruk av medisin for astma. Begge ganger har landslagslegene tatt skylden, og forlatt sine stillinger. Rønning sier til rikskringkasteren at han føler Johaug og Sundby begge er uskyldige, og at saken er forferdelig trist.

- Ja, jeg må si jeg føler det. Det er i mine øyne ingen som doper seg ved å behandle et munnsår. Og Martin kjenner jeg godt, han har hatt astma siden han var tre år, men det er klart han har gjort en feil. Det er veldig, veldig synd og tragisk for norsk langrenn, sier Rønning til NRK.