LHK møtte Aker Topphåndball i Trønderhallen søndag kveld, og fikk det tungt fra start mot et offensivt Aker. Samtidig slet LHK med uttellingene i angrep, og sløste bort unødvendig mange sjanser gjennom første omgang. Dermed hadde Aker en solid ledelse 12-17 til pause.

I andre omgang begynte LHK lovende, og minsket inn på ledelsen til Aker-jentene. Men det var først i siste halvdel av andre omgang at LHK virkelig våknet til liv. Plutselig satt skuddene i mål, de fikk kontringer og keeper Siri Ressem reddet flere store sjanser. Dermed rykket LHK stadig nærmere en utligning, og jubelen sto stadig mer i taket fra stillingen 18-22 til 20-22 og videre til 22-22 i løpet av en svært god femminuttersperiode. Med fem minutter igjen på klokka gikk LHK opp i ledelsen 23-22 for første gang siden 1-0 i åpningsminuttene.

Sluttdrama

Men Aker ville ikke gi seg, og kjempet seg tilbake i kampen til 24-24 med et halvt minutt igjen på klokken. Så fikk Akers Welfler straffe etter en situasjon med Janne Håvelsrud Eklo, hvor hun også ble utvist med sekunder igjen på klokken. LHK-spillerne malte videre etter en timout med ni sekunder igjen av kampen, og Guro Svenning ble spilt opp til skudd i siste sekund. Men skuddet ble reddet av Akers keeper, som dermed reddet seieren for gjestene foran et skuffet LHK-lag, som tapte 24-25.

- Det var surt, jeg må innrømme det. Vi skulle så gjerne ihvertfall hatt ett poeng med oss her i dag, sier trener Velaug Brenne Leira etter kampen.

Flere skal slite

Samtidig er hun fornøyd med forsvarsspillet i store deler av kampen, og måten jentene kjempet seg tilbake i kampen i 2. omgang.

- Vi ble litt for forsiktige. Samtidig må man se på alderen på deres spillere mot våre, og da er det svært godt gjort av våre unge jenter. Om vi fortsetter utviklingen vår slik, så blir det flere som skal slite mot oss, sier treneren.

Hun er også fornøyd med at antallet innslupne mål går nedover fra rundt 30 i de første kampene til 25 mål i dag.

- Det tallet skal vi jobbe for å redusere ytterligere, sier hun.

Janne Håvelsrud Eklo ble toppscorer med åtte mål. Vilde Evensen scoret seks.