- Det er snakk om en prøvegraving gjort for å sjekke grunnforholdene der den nye banen skal ligge, sier idrettskonsulent Kjersti Nordberg i Levanger kommune.

Hun var med på dagens prøveboring, sammen med daglig leder Jan Mosling ved Levanger Fritidspark og geteknikere fra selskapet Norconsult.

Moan-anlegget må kraftig forbedres for at LFK skal få spille sine hjemmekamper der neste sesong, og kommunen åpner for en ombygging til inntil 10 millioner kroner. Banen blir snudd - og den blir utvidet både i bredden og lengden, får helt nytt dekke og nytt lysanlegg blant annet. Alt må være ferdig i løpet av et halvt års tid.

Undervarme

- Det blir et særdeles stramt tidsprogram, ja, men vi setter inn mye arbeid fra den siste hjemmekampen er slutt neste søndag, bedyrer Nordberg.

–Vi kan få opptil 3,9 millioner kroner til nyanlegget – med kunstgressdekke, vanningsanlegg og undervarme. Da må vi til gjengjeld tilbakebetale en del som er utbetalt til det opprinnelige anlegget – men samlet kan vi få et sted mellom 2,5 og 3 millioner kroner i spillemidler, sier idrettskonsulent Kjersti Nordberg i Levanger kommune.

Utrederne i kommunen og Levanger Fritidspark har lagt ned et grundig stykke arbeid, og la fram flere alternativer for formannskapet i forrige uke. Der ble det redegjort for de ulike krav og behov, og ingen er i tvil om at anlegget trenger en oppgradering.

Tribunetak

Det dreier seg om mer enn å tilpasse toppfotballens krav, prosjektarbeidet handler også om en fordeling og tilpasning av de forskjellige anleggene på Moan. Flomsikring er også påkrevet, og området må heves en og en halv meter for å møte nært forestående krav.

Banen blir utvidet med fem meter i lengden og fire i bredden, den blir flyttet ti meter sørover og blir altså snudd 90 grader. De mobile tribunene skal flyttes, og tilskuerkapasiteten blir trolig den samme i 2017 som i inneværende sesong. Den delen av forslaget som går lengst, drøfter bygging av hovedtribune med full overdekning som tar 1.500 – 2.000 personer. Videre kan det være snakk om å utvide mobiltribunen til en kapasitet på cirka 1500 tilskuere.

– Dette er kanonbra. Her har flere involverte stått for et samspill som er fremtidsrettet, visjonært og riktig. All ære til Levanger Fritidspark, og administrasjon og politikerne i Levanger kommune, sier leder Robert Eriksson i Levanger Fotballklubb.