I morgen er det skjebnekamp for stjørdalingene, som kjemper desperat for ikke å rykke ned og havne i samme selskap som Verdal neste sesong. Blink har fått et kjempeløft etter at nettopp Nils Petter Austad kom inn som hovedtrener for sparkede Gary Hogan. Situasjonen minner ikke lite om den LFK var i for ett år siden, og Blink fatter nytt håp etter å ha vært avskrevet for en måned siden.

Rosenborg-hjelp?

- Jeg har kun hatt fokus på enkle ting, vi har fått tilbake den gode stemningen i en flott spillergruppe og vi kjemper det vi kan for å bli i 2. divisjon, sier Nils Petter Austad, som vet at det forutsetter seier mot Nardo og poeng til Rosenborg 2 mot Byåsen.

Verdalingen vet at alt håp er ute dersom Byåsen vinner sin kamp, men han fokuserer kun på muligheten:

- Mine spillere har hatt forbud den siste uka om å tenke på at Byåsen må avgi poeng. Vi trenger hjelp, ja vel - men vi får ikke gjort noe med den andre kampen likevel. Vi må først og fremst gjøre vår jobb, sier Nils Petter Austad.

Lange dager

Det er ingen hemmelighet at han er ønsker på Blink-banen også neste år, uansett om det blir spill i 2. eller 3. divisjon. Læreren på Verdal videregående skole fullroser miljøet og klubben Stjørdals-Blink, men innrømmer at han er noe skeptisk til daglig pendling:

- Nå drar jeg på jobb ved 7.15-tiden og er ikke hjemme igjen før ved 21-tiden, og det blir veldig lange dager. Vi får se om kabalen går opp.

- Har du fått noen henvendelse fra moderklubben Verdal etter at Jann Rindsem ga seg?

- Nei, jeg har ikke hørt noe fra Verdal, og da betrakter jeg meg som uaktuell for dem, sier Nils Petter Austad - suksesstrener i Blink etter at han måtte slutte i Ranheim midt i sesongen da klubben måtte spare millionbeløp.