Frol-talentet holdt stor fart da han satte samtlige konkurrenter i 19- og 20-årsklassen på plass.

Sekundstrid

Magnus avgjorde sekundstriden med Sigurd Rønning (Vikersund) og Vegard Sivertsgård (Ålen) til sin fordel. De to var henholdsvis fem og sju sekunder bak Levanger-gutten som har hatt en flott utviklingskurve etter at han begynte på skigymnaset i Meråker. Norøy opplevde sitt aller største øyeblikk som langrennsløper da han sist vinter ble nummer sju i junior-NM. Han håper å toppe den prestasjonen i løpet av de neste to årene. Magnus vet at det ikke kommer til å bli lett ettersom han nå har tatt steget opp i 18 og 20-årsklassen.

- Jeg har aldri hatt en så bra treningshøst som i år. Det meste har egentlig gått på skinner etter at jeg startet oppkjøringen til denne sesongen. Jeg har stort sett holdt meg frisk og fått den ønskede kontinuiteten i treningsarbeidet. I sum har det ført til at jeg er sterkere og bedre forberedt enn noen gang. Forhåpentligvis så klarer jeg å få tatt ut det i de viktigste rennene, sier Magnus til Innherred. Den reflekterte 1998-modellen vet at det ikke er noen selvfølge at han klarer å ta ut potensialet i junior-NM og norgescuprennene.

Sterk på trening

Det gir både selvtillit og trygghet å vite at han på trening har holdt følge og slått de som de siste årene har hevdet seg i årsklassen over. Norøy kan fortelle at de som går på skigymnaset i Meråker og konkurrerer i 19 og 20-årsklassen utgjør en felles treningsgruppe. Ole Morten Flataker fra Hommelvik som både har vunnet Hovedlandsrennet og har medaljer i junior-NM, er en av trendsetterne i den treningsgruppa. Sørtrønderen har på flere av treningsøktene i år blitt satt på plass av en ung og fremadstormende utøver fra Innherred.

- Det gikk tungt for meg i sesongåpningen i Bruksvallarna for to uker siden. Jeg føler at kroppen responderte mye bedre i helga. Jeg fikk de svarene jeg var på jakt etter i Meråkerrennet selv om det har blitt mye trening i det siste. Både jeg og en del av konkurrentene kom faktisk rett fra skolesamling i Sverige. Der ble det både mange treningstimer og kilometer på ski, sa Magnus som førstkommende helg skal gå tre junior-VM-uttakingsrenn på Lillehammer. Det blir det første møtet med de beste i landet for den kapasitetssterke løperen.

Har mer inne

- Jeg har forhåpninger om at det skal være mulig å gå fortere til helga ettersom jeg har tenkt å slippe opp på treningen de neste dagene. Denne uka blir det stort sett bare kvile og korte økter. Det med tanke på at jeg skal ha mer overskudd til den første dysten med juniorlandslagsløperne og de som har ambisjoner om å kvalifisere seg for junior-VM. Jeg tenker ikke i de baner selv om jeg stiller opp i de harde løypene på Lillehammer, sa den lokale kometen.