Tale som er 15 år gammel og konkurrerer i 16-årsklassen, var helt suveren i det som var hennes første renn i vinter. Tiendeklassingen gikk en god tikilometer og seiersmarginen var på hele 1,44 minutt. Inger Kvåle Gissinger (Malvik) og de som fulgte nærmest hadde ingen mulighet til å holde tritt med Bruheim Breding som synes det er godt å være tilbake i konkurransemodus.

– Det er artig å konkurrere igjen etter en lang barmarksesong. Jeg føler at jeg har gjort en god treningsjobb og er godt forberedt. Jeg trente mye i den perioden hvor jeg gikk skadet i fjor. Den spesifikke styrketreningen jeg drev da jeg trente meg opp ser ut til å ha gitt resultater. For jeg føler meg sterkere enn jeg har gjort, sa Tale som ikke har satt seg resultatmål for vinteren.

Det primære blir å holde seg skadefri og ikke minst få gjennomført de øktene hun har lagt opp til. Klassevinneren i Meråkerrennet innrømmer at hun har veldig lyst til å gjøre det bra i Hovedlandsrennet på Tolga. Det uoffisielle norgesmesterskapet for 15 og 16-åringer som samler de beste i landet på dette alderstrinnet. Det er ventet over 1000 løpere til dette arrangementet.

- Det ble en veldig amputert sesong på meg i fjor. Derfor er jeg spent på hva denne vinteren vil bringe, sa Tale som ikke var den eneste lokale utøveren som kunne reise heim med klasseseier. Ett år eldre Maren Smulan Sagland fra Vinne skilag satte også de andre i sin klasse på plass. Det samme satte gjorde leirådalingen Johannes Sivertsen som var best i guttenes 13-årsklasse.

I jentenes 15-årsklasse ble det Ronglan-seier. Det sørget Louise Ronglan for da hun hadde beste tid av samtlige i 15-årsklassen.