Det ble et skikkelig jevnt oppgjør i 13-årsklassen i Leksdalsrennet. Leirådalsgutten Johannes Sivertsen klarte til slutt å kjempe seg inn tre sekunder raskere enn Vegar Lægran Bratsve fra Steinkjer, som ble nummer to.

– Jeg visste det var jevnt, så jeg måtte bare gå det jeg klarte mot slutten, sier Sivertsen etter et lite halvminutt nede på snøen etter målgang.

Topp dag i sporet

For unggutten og sønnen til Sture tok seg virkelig ut i kalenderårets første skirenn.

– Jeg startet ganske hardt, roet litt ned midtveis og gikk fort igjen på slutten, oppsummerer han om løpsopplegget.

Vinneren i 13-årsklassen passer på å rose arrangørene for ei fin løype, og skiene hans gled godt på det faste, men litt fuktige underlaget.

En uke tidligere så det slett ikke bra ut med snøforholdene, men et pent snøfall på nyåret og god innsats fra løypekjørerne gjorde sitt til et flott arrangement på Marka skistadion i Leksdal.

Familiekonkurranse

Johannes Sivertsen synes sesongen til nå har vært veldig bra for egen del. Han har gått renn både i Rindal, Meråker og senest på nyttårsaften i den tradisjonsrike Strindheimstafetten.

– Men det har ikke vært altfor mye snø i vinter til nå?

– Nei, vi har måttet dra litt rundt omkring for å finne gode treningsforhold. Jeg har trent i Malsådalen, på Vulusjøen, og dessuten var vi i Vålådalen på skisamling i november. Oppkjøringen har vært veldig bra, fremhever den talentfulle skiløperen.

Sesongens to store mål er å gjøre det godt i midtnorsk på Inderøya og i NTE-cupen.

– Det ga sikkert mersmak å vinne idag når det var så jevnt?

– Ja, jeg har hatt noen dueller med han som ble nummer to. Jeg slo ham så vidt i en fellesstart på Selbuskogen også. Ellers er det naturligvis moro å slå tvillingbroren min. Det betyr litt å være best i familien, medgir Johannes Sivertsen.

Tøffe treningsdueller

Tvillingbror Fredrik ble nummer fire i klassen, 24 sekunder bak vinneren.

– Vi trener alltid sammen, og prøver å løfte hverandre. Men nå må jeg stikke og få på meg tørt tøy før jeg blir kald, sier Johannes Sivertsen etter noen minutter i målområdet etter Leksdalsrennet.