Sara Rønningen ble LHKs toppscorer med fem mål. Arkivfoto: Sander Sandvik

Sara Rønningen ble LHKs toppscorer med fem mål. Arkivfoto: Sander Sandvik

Så var det de jevne kampene igjen...

LHK har slitt med dem hele sesongen, og mot bunnlaget Pors ble det bare ett poeng.

LHK har etter returen til 1. divisjon slitt med å avgjøre jevne kamper til sin fordel, og det fortsatte mot bunnlaget Pors. Kampen endte 23-23.

– Vi er litt skuffet nå rett etterpå, men det var en kamp der lagene skiftet på ledelsen, så det kunne bikket begge veger, sier trener Velaug Brenne Leira etter kampen.

LHK har til nå i sesongen fire tap med tre mål eller færre, pluss at det nå bare ble ett poeng mot Pors. Rent hypotetisk ville laget med seier i disse kampene istedet, vært med helt i toppen.

Jevnt og spennende

Etter at Pors ledet 2-0 i starten, tok LHK over og gikk opp i en firemålsledelse med seks minutter igjen av 1. omgang. Pors knappet inn forspranget til to mål til pause, og utover i andre omgang fulgte lagene hverandre tett hele vegen.

Etter at hjemmelaget kom opp på 15-15, ledet ingen av lagene med mer enn ett mål resten av kampen. LHK hadde en 23-22-ledelse med to minutter igjen, da Maja Nordseth pådro seg sin tredje tominutter med knappe to minutter igjen. Pors brente det påfølgende straffekastet, men LHK måtte spille i undertall resten av kampen, og 24 sekunder før slutt utliknet Pors.

LHK fikk dermed litt tid til å avgjøre, men en teknisk feil gjorde at det hele rant ut i ett poeng til begge lag.

– Vi hadde et par greie muligheter til å få et avgjørende mål, men i det hele tatt sliter vi med uttellingen. Sånn har det vært i mange kamper i år, sier Leira.

Trygg på å holde plassen

Hun er tross alt fornøyd med at jentene holdt hodet kaldt de siste åtte sekundene og sørget for at det ikke ble tap.

– Åtte sekunder er lang tid, men vi klarte å unngå at de fikk en åpen mulighet til å score. De fikk et direkte frikast som de kunne ta etter at tiden var ute, men vi holdt unna.

Med ni poeng på tabellen, er det litt klaring ned til streken, og treneren er ikke i tvil om at LHK vil holde seg på rett side også utover vinteren.

– Den treningsjobben jentene legger ned og de kvalitetene de besitter gjør at jeg føler meg trygg på det. Utfordringen vår er først og fremst at vi har et ungt lag, der manglende erfaring på nivået gjør at vi slter litt i tette kamper, konkluderer Velaug Brenne Leira.

Slippe ned skuldrene

Både mot Pors og i de fleste andre kampene i år synes hun laget har mye bra driv i spillet sitt, og kommer seg til gode muligheter. Det som det skorter på er å utnytte dem bedre.

– Vi lærer litt for hver kamp som går. Nå ser vi frem mot kampen mot Skrim i Trønderhallen kommende helg. De er sikkert revansjesugne etter at vi vant så mye mot dem borte. Jeg kommer til å si til jentene at de bare må slippe ned skuldrene, for det er Skrim som har presset på seg.

LHKs mål mot Pors ble scoret av Sara Rønningen (5), Janne Håvelsrud Eklo (5), Elisabeth Hammerstad (4), Pernille Sandtorp (4), Maja Nordseth (2) og Lisa Nordseth, Vilde Evensen og Ina Solheim Eid med ett mål hver.

Mer å lese på Innherred:
 
Kjære kommentarfeltbruker!

Vi ønsker dine argumenter og meninger velkommen. Vær saklig og vis omtanke, mange leser det du skriver. Gjør debatten til en bedre opplevelse for både andre og deg selv.

Les mer om våre regler her.
Leses nå
 

LFK-sponsor NTE klager på tildeling av flomlysleverandør på Moan

Kraftselskapet leverte selv flomlys-tilbud, men et annet selskap ble valgt. Nå blir flomlyset på «Nye Moan» forsinket.

Ansetter to meglere fra konkurrenten

Aktiv Innherred har ansatt to nye meglere fra Eiendomsmegler 1.

Kulturbygg opp til diskusjon

Har du tanker om hva Vaskeriet, Festiviteten og bibliotektomta kan brukes til?

Maijas groteske rolle

Sanger Maija Skille (39) spiller seriemorder i musikal i Stjørdal. Levangerkvinnen sier det var ubehagelig å gjøre research.

Dagens leder

Med lille Venstre i dødens posisjon

Det er vanskelig å finne en veg ut av dette uføret.

Snart kan du sjekke skatten

Mange forholder seg passivt til skattemeldingen. Det kan straffe seg.

Starter på nytt over gata for Backlund

Knut Strugstad tar med seg mannskapet og satser på ny restaurant.

Adferden sto ikke til gull

Flere sjåfører brukte telefonen mens de kjørte.