Det var en stund usikkert om Leksdals fotballag i 6. divisjon i det hele tatt skulle bestå etter fadesen i høst. Laget feiret bronsemedaljer etter serieavslutningen, bare for å oppleve at Namdalseid mirakuløst vant 16-0 i sin siste kamp og passerte Leksdal på målforskjell.

– Trenerduoen Arnstein Ekseth og Lasse Granheim så nesten ikke lyset i enden av tunnelen, men har nå klart å samle troppene for å ta fatt på en ny sesong i fotballnorges gjeveste arena - nemlig 6. divisjon, forteller Emil Bjørgvik Sende.

Manglende yngresavdeling ga trøbbel

Lagets event- og sosialansvarlig, populært kalt Hoffet, mente at en treningsleir til «Turkiet» måtte være en god start. Men nok en gang skulle lagledelsen oppleve å ha tatt munnen for full.

– Spillerne gledet seg til sol og varme, og efes (tyrkisk pilsner-øl, journ.anm.), men turplanene måtte dessverre avblåses da Leksdal fotball ble klar over at de ikke hadde noen yngresavdeling som kunne finansiere turen.

Maskotene Skogskatta og Galten har en stor del av æren for fremgangene til jarl Erlend Røstad og resten av Leksdal.

Likevel visste hoffet råd.

– Vi flytter heller Tyrkia til Verdal. Dermed blir det treningshelg i Vukuhallen, der vi skal spille tyrker - vårt motsvar til den kjente øvelsen tysker. Deretter blir det autentisk tyrkisk pizza på et av byens serveringssteder og en tur i solariumet Alanya på Boby'n. Treningsleiren blir avsluttet med sosial samling i Hoffets hovedkvarter, med efes og skyhøy champagneføring!

Staysman-samarbeid

Til tross for at laget havnet utenfor medaljeplassene i fjor, gjorde de en prestasjon langt større enn bookmakerne trodde på forhånd. De hadde nemlig Leksdal som den minst sannsynlige vinneren av 6. divisjon.

– Vi skal levere bedre enn alle tror også i år, sier Emil Bjørgvik Sende, som sammen med resten av laget kan glede seg over støtte fra selveste Stian «Staysman» Thorbjørnsen.

De fleste fra fjorårets suksesslag blir med videre. Bak fra venstre: Lasse Granheim(trener), Håvard Enes, Arnt Roel (sluttet), Lasse Fossen, Adrian Auran, lord Christoffer Karlsen, jarl Erlend Røstad, Anders Fornes, Tor Haakon Balgaard, Børge Stiklestad, Arstein Ekseth (trener).Foran fra venstre: Skogskatta (maskot), Emil Bjørgvik Sende, Peder Nytrø, Roy Aasheim, Espen Tuset (permisjon), Marius Laurgård (muntlig kontrakt med LFK), Stian Paulaner Paulsen, Thomas Leirseth, Kent Ove Hellan, Galten (maskot).

Popartisten, realitydeltakeren og superstjernen ga før jul sine lykkeønskninger til Leksdal, noe som skapte storm i sosiale medier.

Kolvre i gult og svart spilles av punkrockbandet Null$katte$nylterne.

Leksdal IL har nylig også fått en offisiell Instagram-konto: leksdal_fotball

– Vi ser nå frem til en god treningsvinter og ny fotballsesong. Nye spillere er velkommen på trening, og nye fans kan se frem til gratis inngang i heksegryta på Leksdal stadion når gresset blir grønt, forsikrer Emil Bjørgvik Sende.