- Lars Emil Flakk hadde vært en kanonsignering for oss. Hvis han ønsker å spille for oss, så står alle dørene åpne.

Verdalstrener Nils Petter Austad blir direkte glad når vi kan formidle at Lars Emil Flakk gjerne lytter hva regions-ligaklubben har å si hvis det skulle ende med avskjed på grått papir på andre siden av Rinnelva.

Nå trener nemlig namsosingen gratis med LFK i påvente av at klubben får napp hos Erik Tønne.

For det er ikke tvil om at det er saken nå. Tønne spilte siste sesong i Fredrikstad, men har ikke lagt skjul på at han ønsker seg tilbake til Trondheim hvor kjæresten bor.

Jakter Tønne

Etter det Innherred erfarer så jobber klubben med å skaffe Tønne en deltidsjobb i trønderhovedstaden. Ordner dette seg, så kan den kraftfulle backen havne på Moan.

Det har også sitt å si at Robert Stene skal samme veien, slik at det blir penger å spare for LFK på den måten.

Før jul fikk Lars Emil Flakk et kontraktstilbud fra LFK, men var ikke helt fornøyd med dette, og ba om et bedre tilbud.

Lars Emil Flakk(t.h.) klør seg i skjegget og lurer på hvor han skal spille denne sesongen. Joakim Wrele derimot er klar for sin første sesong i LFK-trøya.

- Jeg dro hjem til Namsos på juleferie og hørte ikke fra LFK på tre uker. Det synes jeg var skuffende. Jeg mente de kunne kommet tilbake og sagt at det ikke var aktuelt med noe bedre tilbud. Det hadde i så fall vært helt fair, sier 28-åringen.

Han etterlyste svar, og fikk til slutt en SMS fra sportssjef Andreas Holmberg om at dette var klubbens endelige tilbud.

Dermed er det nå en kontraktløs forsvarspiller som nå holder formen vedlike i klubben han har spilt over 100 kamper for siden debuten i 2009.

Får ikke svar

Etter treningen i Vukuhallen mandag kveld kunne Magnus Powell bekrefte at Lars Emil Flakk ikke har kontrakt med klubben på nåværende tidspunkt.

- Hva som skjer videre vet vi ikke, men Lars Emil takket nei til vårt tilbud, og det betyr at han ikke har kontrakt nå. Om han får et nytt tilbud kan jeg ikke svare på i dag, sier hovedtreneren.

Flakk sier at han før jul hadde samtaler med Ranheim, men at det i januar ikke har vært kontakt mellom partene. Derfor vet han heller ikke hvor aktuelt en overgang er til trondheimsklubben.

Han har en deltidsstilling ved Verdalsøra barneskole, og det er en jobb han trives godt i. Det kan være med å bidra til at Flakk kan bli gjenforent med sin gamle lagkamerat Hasse Nordvoll.

Nils Petter Austad.

Drømmetrio

Mye tyder også på at Tobias Luvenberg blir verdalspiller. Meningen var at Luvenberg skulle trene 14 dager med LFK nå i januar, men dette ble avbrutt halvveis i og med at svensken ikke så obosligaklubben som et alternativ.

Det har ikke Nils Petter Austad noe imot.

- Skulle vi få både Luvenberg og Flakk på stadion så tror jeg verdalingene kan begynne å glede seg til seriestart.

Når det gjelder en tredje tidligere LFK-spiller, Erik Skeie, så er den avtalen heller ikke i boks.

- Erik Skeie har stort sett vært sjuk i det nye året. Derfor har vi ikke fått snakket sammen, men jeg har fortsatt god tro om at vi skal enig. Og med disse tre på plass. Du verden – det hadde vært en fin nyttårsgave, smiler verdalstreneren.