– Det er egentlig helt utrolig. Vi er over 300 barn og unge her fra første til åttende klasse. De har oppført seg helt eksemplarisk, men det har kanskje noe med at her får de utløp for energien både på og utenfor fotballbanen.

Primus motor Frode Sandvik var blid som en sol da vi snakket med han søndag ettermiddag. Selv om det hadde vært fullt kjør hele dagen så var den opprinnelig vestlendingen såre fornøyd med tingenes tilstand.

Frode Sandvik er primus motor for aktivitetsdagen.

Og det er tydelig at både deltakere og foreldre synes det samme. Masse folk på tribunen også, men arrangøren var kanskje ekstra «heldig» på grunn av det dårlige søndagsværet.

Det er altså Coerver Aktivitetsdag det er snakk om. Siden den spede start på Volden skole i 2002 med 30 lag, så er det nå altså rundt 80 lag som er med.

Det blir mye ballkontakt når man bare er to stykker på laget.

– Men det er fullt mulig å være med uten å spille fotball også. Jeg antar vi har rundt 40 stykker som bare prøver seg innen turn og klatring, sier Sandvik.

Han skryter av samarbeidet med Verdal Turnforening og Verdal Klatreklubb. Her kunne barna få prøve seg i alt fra klatrevegg til å slå araber flikk flakk, og ifølge tilbakemeldingene så var dette populært for mange.

Artig spilleform

Isak Heggli Larsen (12) og Oscar Letnes Brenne (11) tok seg like godt tid til en liten håndbakrunde etter at kampen var ferdig. De var nemlig ikke helt sikker på hva resultatet ble etter den fem minutter lange kampen, men mente at de med Real Madrid-drakter scoret flest mål.

Oscar Letnes Brenne (t.v.) og Isak Heggli Larsen liker fotball.

Det var kanskje ikke heller så nøye. Det viktigste for de to ivrige fotballspillerne var å få spille med lærkula så mye som mulig. På mange måter kan toerfotball minne mye om den gode gamle løkkefotballen. Her får du naturlig nok mye kontakt med ballen, og slipper å bli stående langt ute på vingen med bare sporadisk ballkontakt.

Derfor er nok ikke resultatet heller så viktig – her står fotballgleden i sentrum.

Det kunne både Isak og Oscar også bekrefte. Her var det leken som var i sentrum. Resultatene kom tidsnok når de skulle begynne å spille ute, henholdsvis for Verdal og Stiklestad.

Kanskje ikke så dumt med leggskinn i kampen om ballen.

Det er altså 5.- 7. klasse ved Volden skole som står bak arrangementet. 16 elever til sammen har hatt en travel helg både som spillere og hjelpemannskap. Og apropos hjelpemannskap. Frode Sandvik kan melde om nærmest null skader.

Klassetur

– Vi har ikke fått bruk for isposer i det hele tatt – kun et par skrubbsår som måtte plastres.

Foreldre har bakt kaker og solgt dette og andre godsaker fra kiosken, som også er et bidrag til klassetur.

- Ja, vi drar på klassetur tredje hvert år, og denne dagen gir et bidrag til den. En ting er at den gir penger i kassa for oss, men når vi ser hvor populært arrangementet er, så gir det oss også en ekstra motivasjon til å sette i gang hvert år, avslutter en fornøyd Frode Sandvik.

Mye folk var innom Verdalshallen i løpet av søndagen.