Verdal

Tor J. FribergI forrige uke ble det aller første treningen for det splitter nye vannpololaget i Verdal svømmeklubb avholdt i Verdal svømmehall. Der møtte en håndfull ivrige spillere opp for å lære seg spillet og jobbe sammen for å få et nytt lag på føttene.

–På første trening fikk vi besøk fra Namsos vannpoloklubb for å lære oss spillet og se hva vi bør trene på. Nå er det opp til oss å få nok spillere og bygge et lag, sier trener/instruktør Pål Skei i Verdal svømmeklubb. For naboene i Namdalen er nemlig svært glade for å få mer lokal motstand, da de som regel må reise 70 mil for å spille kamper.

Forlenger karrieren

Vannpololaget er underlagt svømmeklubben i Verdal, og er ment som et tilskudd til klubbens aktiviteter.

–Målet er å sikre at vi holder utøvere innen svømmesporten lengre i klubben og i aktivitet. Vi ser at mange faller av rundt tenårene, og det prøver både vi og svømmeforbundet nasjonalt å motarbeide, sier Skei.

Tobias Granum trener på mottak i svømmehallen.

Det er fortsatt mye arbeid og rekruttering som står igjen før laget fra Verdal kan bli med i noen serie, men målet er å etablere et permanent lagtilbud for vannpolo. Da blir det naturlig å dra veksler og erfaringer fra Namsos vannpoloklubb, som er nærmeste klubb geografisk. De kom for øvrig på tredjeplass i 2015/2016-sesongen, bare slått av Stavanger vannpoloklubb og Vika IF vannpolo.

–Vi har foreløpig ikke planlagt deltakelse på noen turneringer, men vi vil prioritere å få i gang treninger og skaffe flere spillere. Så får vi se etter hvert, sier Skei.

Få lokale lag

Vannpolo er en lagsport i basseng, som kombinerer idretter som svømming, fotball, basketball, håndball, rugby og wrestling. Et lag består av seks utespillere og en målvakt. I Norge er idrettsgrenen liten i utbredelse, men det har siden 2009 vært et etablert seriespill, hvor sju lag er representert: Vika (Oslo), Landøya Vannpolo, Lørenskog og Rælingen Kappsvømmingsklubb, Namsos, Nordby (Ås), NTNUI (Trondheim) og Stavanger vannpolo.

Skei har få nabolag å kjempe imot, unntatt Namsos vannpoloklubb. Men han håper at etableringen kan føre med seg økt rekruttering i hele regionen.

–Vi samarbeider jo med Levanger svømmeklubb på andre aktiviteter, og det hadde vært gøy å ha lokale kamper. Ellers er alle velkomne til å bli med på laget vårt, selvfølgelig, sier Skei.

958 17 640

tor.johnny.friberg@innherred.no