Kjører utallige snølass til Bumyra

Markabygda IL setter alle kluter til for å sikre en snøfylt sprintløype til neste uke og lover at det blir karusellrenn.

Det måtte en heftig dugnadsinnsats til for å sikre at Levangerkarusellen i langrenn kan gå som planlagt på Bumyra skistadion neste onsdag. Lørdag formiddag stilte en dugnadsgjeng villig opp med traktorer, hengere og tråkkemaskin for å kjøre etterlengtet snø inn i skiløypene.

- Vi trenger all den snøen vi kan få, og det er ikke all verden å finne i nærheten heller, sier Kenneth Skjerve i MIL.

Det bugner ikke av snøfonner selv på Bumyra, men engasjerte dugnadsfolk sørger for nypakket snø før neste ukes renn. (Foto: Tor J. Friberg)

Det bugner ikke av snøfonner selv på Bumyra, men engasjerte dugnadsfolk sørger for nypakket snø før neste ukes renn. Foto: Tor J. Friberg

Pakker lokal snø

Sammen med skileder Steinar Svendgård og kjørerne Leif Aasen Ree og Thomas Svendgård satte han av lørdagen på å få skianlegget i fyldig nok stand til å kunne arrangere onsdagens karusellrenn. Fire-fem traktorer med hengere og ei tråkkemaskin kjøres derfor for full maskin utover dagen for å hente snø fra nærområdet og pakke det godt i sprintløypa.

Thomas Svendgård kjørte et ukjent antall hengerlass med traktor for å sikre nok snø til løypa. (Foto: Tor J. Friberg)

Thomas Svendgård kjørte et ukjent antall hengerlass med traktor for å sikre nok snø til løypa. Foto: Tor J. Friberg

- Vi bestemte oss for å gjøre alt for å holde løpet i gang, fordi det er ikke flere renn enn nødvendig når det er så sparsommelig med snø. Heldigvis er det sprintrenn til uka, så vi behøver ikke en for lang løype, sier Skjerve.

Treninger fra mandag

Karusellrennet er forventet å samle rundt 150 skiløpere på Bumyra førstkommende onsdag, og da gjelder det å ha anlegget klart til bruk. Det finnes også mange ivrige hobbyløpere, som savner en skikkelig trasé å gå på.

Levangerkarusellen førstkommende onsdag kveld er en sprintøvelse som vil forløpe rundt Bumyra stadion. (Foto: Tor J. Friberg)

Levangerkarusellen førstkommende onsdag kveld er en sprintøvelse som vil forløpe rundt Bumyra stadion. Foto: Tor J. Friberg

- Dette gir også et godt grunnlag for treningsdager framover. Vi åpner for treninger i løypa fra mandag, sier leder i skigruppa, Steinar Svendgård.

Arrangerer KM

MIL er også arrangør for kretsmesterskapet 22. mars, hvor sprintløypa igjen vil få god utnyttelse. Dugnadsgjengen er tydelig på at det er umulig å spå hvordan senvinterværet vil bli, men de er optimister så lenge det er praktisk mulig i håp om noe mer nedbør i form av snø i ukene framover.

Det ble mye kjøring for å skaffe nok snø til skianlegget lørdag, men mandag skal anlegget være klart til trening. (Foto: Tor J. Friberg)

Det ble mye kjøring for å skaffe nok snø til skianlegget lørdag, men mandag skal anlegget være klart til trening. Foto: Tor J. Friberg

Leif Aasen Ree har mange timer bak rattet i tråkkemaskina rundt Bumyra skistadion og tilhørende løyper. (Foto: Tor J. Friberg)

Leif Aasen Ree har mange timer bak rattet i tråkkemaskina rundt Bumyra skistadion og tilhørende løyper. Foto: Tor J. Friberg

- Vi håper på mer snø før kretsmesterskapet, slik at vi kan ha et godt arrangement, sier dugnadsgjengen, som ser fram til å få rundt 200 skiløpere til Markabygda dersom vær og forhold slår til.

Mer å lese på Innherred:
 
Kjære kommentarfeltbruker!

Vi ønsker dine argumenter og meninger velkommen. Vær saklig og vis omtanke, mange leser det du skriver. Gjør debatten til en bedre opplevelse for både andre og deg selv.

Les mer om våre regler her.
Leses nå
 

LFK-sponsor NTE klager på tildeling av flomlysleverandør på Moan

Kraftselskapet leverte selv flomlys-tilbud, men et annet selskap ble valgt. Nå blir flomlyset på «Nye Moan» forsinket.

Ansetter to meglere fra konkurrenten

Aktiv Innherred har ansatt to nye meglere fra Eiendomsmegler 1.

Kulturbygg opp til diskusjon

Har du tanker om hva Vaskeriet, Festiviteten og bibliotektomta kan brukes til?

Maijas groteske rolle

Sanger Maija Skille (39) spiller seriemorder i musikal i Stjørdal. Levangerkvinnen sier det var ubehagelig å gjøre research.

Dagens leder

Med lille Venstre i dødens posisjon

Det er vanskelig å finne en veg ut av dette uføret.

Snart kan du sjekke skatten

Mange forholder seg passivt til skattemeldingen. Det kan straffe seg.

Starter på nytt over gata for Backlund

Knut Strugstad tar med seg mannskapet og satser på ny restaurant.

Adferden sto ikke til gull

Flere sjåfører brukte telefonen mens de kjørte.