Kjører utallige snølass til Bumyra

Markabygda IL setter alle kluter til for å sikre en snøfylt sprintløype til neste uke og lover at det blir karusellrenn.

Det måtte en heftig dugnadsinnsats til for å sikre at Levangerkarusellen i langrenn kan gå som planlagt på Bumyra skistadion neste onsdag. Lørdag formiddag stilte en dugnadsgjeng villig opp med traktorer, hengere og tråkkemaskin for å kjøre etterlengtet snø inn i skiløypene.

- Vi trenger all den snøen vi kan få, og det er ikke all verden å finne i nærheten heller, sier Kenneth Skjerve i MIL.

Det bugner ikke av snøfonner selv på Bumyra, men engasjerte dugnadsfolk sørger for nypakket snø før neste ukes renn. (Foto: Tor J. Friberg)

Det bugner ikke av snøfonner selv på Bumyra, men engasjerte dugnadsfolk sørger for nypakket snø før neste ukes renn. Foto: Tor J. Friberg

Pakker lokal snø

Sammen med skileder Steinar Svendgård og kjørerne Leif Aasen Ree og Thomas Svendgård satte han av lørdagen på å få skianlegget i fyldig nok stand til å kunne arrangere onsdagens karusellrenn. Fire-fem traktorer med hengere og ei tråkkemaskin kjøres derfor for full maskin utover dagen for å hente snø fra nærområdet og pakke det godt i sprintløypa.

Thomas Svendgård kjørte et ukjent antall hengerlass med traktor for å sikre nok snø til løypa. (Foto: Tor J. Friberg)

Thomas Svendgård kjørte et ukjent antall hengerlass med traktor for å sikre nok snø til løypa. Foto: Tor J. Friberg

- Vi bestemte oss for å gjøre alt for å holde løpet i gang, fordi det er ikke flere renn enn nødvendig når det er så sparsommelig med snø. Heldigvis er det sprintrenn til uka, så vi behøver ikke en for lang løype, sier Skjerve.

Treninger fra mandag

Karusellrennet er forventet å samle rundt 150 skiløpere på Bumyra førstkommende onsdag, og da gjelder det å ha anlegget klart til bruk. Det finnes også mange ivrige hobbyløpere, som savner en skikkelig trasé å gå på.

Levangerkarusellen førstkommende onsdag kveld er en sprintøvelse som vil forløpe rundt Bumyra stadion. (Foto: Tor J. Friberg)

Levangerkarusellen førstkommende onsdag kveld er en sprintøvelse som vil forløpe rundt Bumyra stadion. Foto: Tor J. Friberg

- Dette gir også et godt grunnlag for treningsdager framover. Vi åpner for treninger i løypa fra mandag, sier leder i skigruppa, Steinar Svendgård.

Arrangerer KM

MIL er også arrangør for kretsmesterskapet 22. mars, hvor sprintløypa igjen vil få god utnyttelse. Dugnadsgjengen er tydelig på at det er umulig å spå hvordan senvinterværet vil bli, men de er optimister så lenge det er praktisk mulig i håp om noe mer nedbør i form av snø i ukene framover.

Det ble mye kjøring for å skaffe nok snø til skianlegget lørdag, men mandag skal anlegget være klart til trening. (Foto: Tor J. Friberg)

Det ble mye kjøring for å skaffe nok snø til skianlegget lørdag, men mandag skal anlegget være klart til trening. Foto: Tor J. Friberg

Leif Aasen Ree har mange timer bak rattet i tråkkemaskina rundt Bumyra skistadion og tilhørende løyper.
(Foto: Tor J. Friberg)

Leif Aasen Ree har mange timer bak rattet i tråkkemaskina rundt Bumyra skistadion og tilhørende løyper. Foto: Tor J. Friberg

- Vi håper på mer snø før kretsmesterskapet, slik at vi kan ha et godt arrangement, sier dugnadsgjengen, som ser fram til å få rundt 200 skiløpere til Markabygda dersom vær og forhold slår til.

Mer å lese på Innherred:
 
Kjære kommentarfeltbruker!

Vi ønsker dine argumenter og meninger velkommen. Vær saklig og vis omtanke, mange leser det du skriver. Gjør debatten til en bedre opplevelse for både andre og deg selv.

Les mer om våre regler her.
Leses nå
 

Fikk æresbevisning for mangeårig innsats

«Han har i alle år vært et godt og positivt medlem som alle har kunne stole på og nyte godt av hans kunnskap.»

Ida satser på lyd og lys

Ida Myhr Kaspersen står bak nytt foretak med underholdningsbransjen som hovedområde.

Skolefrokost og fadderskap

Aktivt år i Leirådal Sanitetslag, melder sekretær Ellinor Svartis (bildet).

Innlegg

Psykiatere advarer mot Trumps mentale tilstand

Asbjørn D.K. Eklo oppdaterer på amerikansk politikk.

Fløtta ut

De syklet hele vegen opp til Mont Ventoux...

...i motsetning til Chris Froome, som løp et stykke. Uansett - Olve Skjetne liker å holde kroppen i form.

Innlegg

Ber om rett til å krenke privatlivets fred?

Skal eldre ektepar / samboerpar måtte akseptere at stua gjøres om til sykehjemsplass, spør Stein Aamdal.

– Norgesrekord i oppslutning

Skogeierne i Verdal har fullført skogens vareopptellinger.

En aften med Martin Kvennavika

Smil og humring blant publikum.

Innlegg

Levanger og utflytting av statlige arbeidsplasser

Hvorfor har ikke ordfører og varaordfører gjort noe for å skaffe nye arbeidsplasser til Levanger?

Småbekymret for produktiviteten

EØS-avtalen har skylda, mener Kværner-klubbleder Ståle K. Johansen.