Det ble en dramatisk avslutning på håndballkampen borte mot Fjellhammer søndag kveld.

Med bare 30 sekunder igjen å spille var Fjellhammer i gjennom fra seks meter, men skuddet ble reddet av keeper Siri Gustavsen.

Dette kan vise seg å være en viktig inngripen i kampen for å overleve i 1. divisjon.

Økte forspranget

Det ene poenget betyr at LHK kom opp på 10 poeng. Det er det samme som Fyllingen, som i kveld tapte 31-24 mot Aker Topphåndball.

I tillegg tapte Pors mot Fana, som betyr at LHK økte avstanden og ligger nå tre poeng foran Porsgrunns-laget på bunnplassen.

Kampen mot Fjellhammer endte til slutt 26-26 etter at det sto 14-14 ved pause.

Det var en noe sliten og utladet LHK-trener Velaug Brenne Leira vi fikk noen ord med etter kampen.

- Puuh - dette var godt. Vi ville selvsagt hatt med oss full pott, men uavgjort borte mot Fjellhammer ser jeg på som en og en halv seier.

Fire minutter før slutt ledet Fjellhammer 26-24, men en knallsterk avslutning fra levangerjentene sørget for at ett poeng ble med nordover.

- Det var også greit å høre at både Fyllingen og Pors tapte. Nå skal vi berge plassen, og jeg gleder meg bare til å komme til Bergen femte mars. Da skal Viking TIF slås, sier en kamplysten LHK-trener.

Mager uttelling

Før den tid bør vel også Velaug sette seg ned sammen med sine bakspillere. Uttellingen fra trioen Janne Eklo, Elisabeth Hammerstad og Izabela Duda var lite å skryte av i søndagens kamp.

Janne scoret 2 mål på 9 forsøk, Elisabeth hadde 5 mål på 12 skudd, mens veteranen Duda hadde kun 50 prosent utteling på sine 12 skuddforsøk.

Om ikke akkurat treneren ville innrømme det, så tenkte hun sikkert sine tanker at om en av de mange skuddene til troikaen hadde gått mellom stengene, så kunne ett ekstra kjærkomment poeng ha blitt med på flyet over Dovre.

Izabela Duda og Vilde Evensen ble mestscorende for LHK med seks mål hver.